Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Διεκδικεί καλύτερη οργάνωση πυρασφάλειας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας

Eurokinissi

Την υποκριτική στάση του προεδρείου της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», τονίζοντας ότι οι ενέργειές του έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και απαιτώντας να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της για τη διεκδίκηση καλύτερης οργάνωσης της πυρασφάλειας της χώρας και ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας για τους πυροσβέστες.

Η ανακοίνωση ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει:

«Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στην Περιφέρειά μας είναι πλέον γνωστές τόσο στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και στους κατοίκους των νησιών μας (...) Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων της ΕΑΚΠ, σύμφωνα με το οποίο το ΔΣ όφειλε να οργανώσει τον αγώνα μας για τα φλέγοντα ζητήματα που μένουν άλυτα, συνέπεια και της διαχρονικής αδράνειάς του (...)

Η οργάνωση όμως των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποτελούσε και ηθική υποχρέωση απέναντι στο λαό μας για τα 102 τραγικά θύματα της περσινής αντιπυρικής περιόδου. Τα 77 θύματα του 2007 στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια. Τα 13 θύματα της πυρκαγιάς στην Ικαρία το 1993. Αλλά και απέναντι στους 60 νεκρούς πυροσβέστες, δασοκομάντος και πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων, που θυσιάστηκαν εξαιτίας των αντιδασικών πολιτικών από το 1993 και μετά.

Απέναντι σ' αυτήν την τραγική κατάσταση που βίωσε ο λαός μας, συνέπεια των πολιτικών υποχρηματοδότησης και των τραγικών ελλείψεων σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό, οργάνωση και σχεδιασμό, τα όργανα του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο όχι μόνο κατάπιαν τη γλώσσα τους, απεναντίας υιοθέτησαν την προπαγάνδα των διαχειριστικών λαθών, για να καλυφθούν οι τεράστιες διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.

Στην Περιφέρειά μας επέλεξαν με την από 22/7/2019 ανακοίνωσή τους να στοχοποιήσουν σκόπιμα τους εξαθλιωμένους και κυνηγημένους των φονικών πολεμικών συγκρούσεων που στοιβάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο κολαστήριο της Μόριας, για να αποσπαστεί η προσοχή της τοπικής κοινωνίας από τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τέτοιου είδους ολέθριες καταστροφές.

Η πυρασφάλεια της Μυτιλήνης δεν κρίνεται ούτε κινδυνεύει από τη διάθεση ενός περιπολικού για την ασφάλεια επτά χιλιάδων περίπου εκτεθειμένων σε άθλιες συνθήκες ανθρώπων. Κρίνεται και κινδυνεύει από το γεγονός ότι ήδη από το 2017, 700 περίπου συνάδελφοί μας μετακινήθηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες πυρασφάλειας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως στα 14 αεροδρόμια της "Fraport", της "Hochtief", στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", και τα 11 ΠΚ στους οδικούς άξονες των κοινοπραξιών, αποκομμένοι πλέον από τον κεντρικό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, από την ΠΥ και τα ΠΚ της Μυτιλήνης μετακινήθηκαν 27 πυροσβέστες προς το αεροδρόμιο της "Fraport", που θα επάνδρωναν 13 περιπολικά και όχι μόνο ένα, αλλά το γεγονός αυτό ουδόλως επηρεάζει καθώς φαίνεται, για το προεδρείο, την κατάσταση της πυρασφάλειας του νησιού, και δεν συνέβαλε γενικότερα - μαζί με όλες τις άλλες παθογένειες που υπάρχουν στην πυροπροστασία της χώρας - στην τραγική εξέλιξη στο Μάτι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζεται (2021-06-18 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι πενταετείς πυροσβέστες και οι συμβασιούχοι (2018-10-18 00:00:00.0)
Τοπική Διοίκηση και Πυρασφάλεια - Δασοπροστασία (2018-07-14 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης ενόψει των εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία (2018-03-23 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση γνώριζε τις ελλείψεις στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες από το Μάη! (2017-08-09 00:00:00.0)
Απαράδεκτες μετακινήσεις πυροσβεστών (2017-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ