Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κάλεσμα Οτσαλάν για διαπραγματεύσεις

ΑΓΚΥΡΑ.--

Νέα δημόσια παρέμβαση υπέρ της άμεσης έναρξης νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το Κουρδικό έκανε χτες ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με επιστολή του που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνήγοροί του, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Ιμραλί.

Σύμφωνα με τα σχετικά τηλεγραφήματα, ο Οτσαλάν σημείωσε: «Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα χώρο για τους Κούρδους, ελάτε να λύσουμε το κουρδικό ζήτημα... Λέω (ότι) μπορώ να τελειώσω αυτή την συγκρουσιακή κατάσταση... μέσα σε μια βδομάδα. Μπορώ να τη λύσω, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, είμαι έτοιμος για λύση. Αλλά το (τουρκικό) κράτος... χρειάζεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Παρέμβαση Οτσαλάν για επανέναρξη διαπραγματεύσεων είχε γίνει και πρόσφατα, συναντώντας ωστόσο επιφυλάξεις από άλλα τμήματα των Κούρδων, όπως μια πτέρυγα του φιλοκουρδικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος HDP. Πάντως, δεν είναι άσχετη με την ευρύτερη αναδιάταξη στην περιοχή, στην οποία μια σειρά ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, με πρώτες τις ΗΠΑ, διατηρούν αυξημένες προσδοκίες για τη συνεργασία τους με τους Κούρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ