Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 11 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στα ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μ)

Συνελήφθησαν οι ΓΓ των δύο κομμάτων στο Κασμίρ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις των Γενικών Γραμματέων του ΚΚ Ινδίας και του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικού) ενώ βρίσκονταν στη Σριναγκάρ, στο Κασμίρ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «To KKE καταδικάζει την ενέργεια των αρχών της Ινδίας να συλλάβουν τους Γενικούς Γραμματείς του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικού) και ΚΚ Ινδίας, συντρόφους Σιτάραμ Γετσούρι και Ντοραϊσάμι Ράτζα, στο αεροδρόμιο της Σριναγκάρ, πρωτεύουσας του κρατιδίου Τζαμού - Κασμίρ της Ινδίας, και να τους απαγορεύσουν την είσοδο στο κρατίδιο, όπου μετέβαιναν για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τις Οργανώσεις των κομμάτων τους. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές της Ινδίας και απαιτεί να αρθεί οτιδήποτε παρεμποδίζει την ελεύθερη πολιτική δράση των ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικού)».

Σημειώνουμε ότι το ΚΚΙ (μ) σε σχετική του ανακοίνωση κατήγγειλε ότι οι δύο Γραμματείς συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να συναντήσουν το 71χρονο στέλεχος του κόμματος στην πολιτεία Τζαμού - Κασμίρ, Μοχάμεντ Γιουσούφ Ταριγκάμι, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην ίδια ανακοίνωση απορρίπτονται ως ψευδείς οι ισχυρισμοί του Ινδού πρωθυπουργού Ν. Μόντι ότι η κατάσταση στο Κασμίρ είναι «ομαλή» και ότι ο λαός της περιοχής είναι ικανοποιημένος με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να άρει την αυτονομία του κρατιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ