Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Ζητάει «ασυλία» από ελέγχους του ΣΕΠΕ!

Την αξίωση να μη γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις του νησιού τους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν διατυπώνει το Εμπορικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς. Σε ανακοίνωση - επιστολή του, που απευθύνει προς το υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάνει λόγο για «απαράδεκτο έλεγχο» στις επιχειρήσεις του νησιού από κλιμάκια του ΣΕΠΕ.

«Επιχειρήσεις ελέγχονται για υπέρβαση ωραρίου εργασίας και ρεπό εργαζομένων, στην καρδιά του καλοκαιριού», διαπιστώνει με αγανάκτηση και δηλώνει ευθαρσώς ότι «καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αναφορικά με την ακριβή εφαρμογή ωραρίου και ρεπό εργαζομένων, ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο». Στην ίδια κατεύθυνση, ζητά ...ασυλία για τους εργοδότες με το σκεπτικό ότι «οι εποχιακές επιχειρήσεις στα νησιά δεν μπορεί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τις επιχειρήσεις πόλεων συνεχούς λειτουργίας».

Απάντηση στον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και τις αξιώσεις του δίνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο και ο πρόεδρός του «έχει για στήριγμα όλη την αντεργατική νομοθεσία που έστησε σαν βάση ο ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη κυβέρνηση και χτίζει πάνω της τώρα η σημερινή, της ΝΔ». Ετσι, με την επιστολή του «εκφράζει ευθέως και συνολικά τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, τη διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος, τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουν ορισμένοι ακόμα περισσότερα κέρδη στις πλάτες μας».

Οσο για τις διαβεβαιώσεις του Επιμελητηρίου ότι «συμφωνεί με τους ελέγχους» και είναι «εναντίον της ανασφάλιστης εργασίας διότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στις υγιείς επιχειρήσεις και καταστρατηγεί τα εργατικά συμφέροντα», το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την πρακτική των μεγαλοεργοδοτών να απασχολούν εργαζόμενους με 4ωρες συμβάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό τους ωράριο, για να αποφύγουν τα πρόστιμα της ανασφάλιστης εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους κόντρα στην πολιτική που τους θέλει να δουλεύουν σαν σκλάβοι «για ένα ξεροκόμματο "καλοκαιρινής ανάπτυξης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ