Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Μεθοδεύει απολύσεις στους παιδικούς σταθμούς

Κινητοποίηση - παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων που σχεδιάζονται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου αρμόδιου για τους Παιδικούς Σταθμούς, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Με την παρέμβαση αποτράπηκε η λήψη απόφασης για την απόλυση 9 εργαζομένων, που σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου «περισσεύουν» μετά το κλείσιμο του παιδικού σταθμού που λειτουργούσε στο Πανόραμα λόγω ακαταλληλότητας του χώρου.

Ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη λειτουργούσε μόλις τρεις παιδικούς σταθμούς (έναν στην Πυλαία, έναν στο Πανόραμα και έναν στο Φύλιρο). Αντί έγκαιρα να φροντίσει για την εύρεση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού στο Πανόραμα, ενώ γνώριζε τον κίνδυνο να μην αδειοδοτηθεί, αποφάσισε να τον κλείσει και να μειώσει το προσωπικό απολύοντας 9 εργαζόμενους.

Ετσι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους που προέκυψε μετά από συνένωση τριών, μένει με δύο παιδικούς σταθμούς και στέλνει τους γονείς να βρουν στέγη για τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς, που ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλο στην περιοχή.

Χτες, κάτω από την παρέμβαση των εργαζομένων, το Νομικό Πρόσωπο του δήμου μπορεί να μην ενέκρινε τις απολύσεις, όμως το θέμα θα επανέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, προκειμένου να εμποδίσουν τις απολύσεις.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση του δήμου έστω και τώρα να βρει λύση, ώστε και απολύσεις να μη γίνουν και τα παιδιά του δήμου να βρουν στέγη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ