Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καλοκαιρινή προφεστιβαλική δραστηριότητα

Μέσα από μία πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα απλώνεται στη χώρα το Φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνει το ταξίδι του με εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών και κορύφωση το κεντρικό τριήμερο στην Αθήνα. Αθλητικά τουρνουά, προβολές, παρουσιάσεις, εκθέσεις, ιστορικοί περίπατοι, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε νησιά και πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας.

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση στις Καλύβες Αποκορώνου Χανίων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσίαση εργασίας από μαθητές του Λυκείου Βάμου με θέμα «Το σχολείο των αναγκών μας», σε αντιπαράθεση με το σημερινό σχολείο, όπου αναδείχθηκε η δυνατότητα να υπάρξει ένα σχολείο το οποίο πραγματικά θα μορφώνει τους μαθητές, θα καλλιεργεί τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, σε αντιπαράθεση με το σημερινό σχολείο - εξεταστικό κέντρο που δίνει σκόρπιες δεξιότητες στους μαθητές. Στη συνέχεια ακολούθησε πολιτική ομιλία από τον Στράτο Κουτρουλάκη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, και έγινε προβολή ταινίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα η εκδήλωση στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας μπροστά στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό. Η ομιλία έγινε από την Χαρά Αραπογιάννη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, και στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε συναυλία από το ροκ συγκρότημα «The Dying Worms», ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Σήμερα στην Κω

Στην Κέφαλο, στο Δημοτικό Γήπεδο Μπάσκετ, στις 6 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ 3on3 για νέους εργαζόμενους και συζήτηση για τον τουρισμό με θέμα «#flashback στις κατακτήσεις του παρελθόντος, #fast_forward στους αγώνες του μέλλοντος», με τον Δημήτρη Σκοπελίτη, εργαζόμενο στον τουρισμό και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Στο Καστέλι Κισσάμου

Στο Καστέλι Κισσάμου θα κάνει στάση το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις 23 Αυγούστου, με εκδήλωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τζανακάκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και προβολή ταινίας.

Στην Ιεράπετρα

Στο νομό Λασιθίου η πρώτη στάση του 45ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα με τις διήμερες εκδηλώσεις στις 23 και 24 Αυγούστου στην παραλιακή πλατεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. με παιχνίδι Quizdom ενάντια στα ναρκωτικά, προβολή ταινίας και πάρτι. Το Σάββατο το πρόγραμμα ξεκινά στις 8.30 μ.μ. και περιλαμβάνει αφιέρωμα με τίτλο «Ο πόλεμός τους γεννιέται από την ειρήνη τους, καθώς ο γιος από την μάνα» (Μπ. Μπρεχτ), προβολή ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τραγούδια και ποιήματα ενάντια στον πόλεμο, ομιλία από τον Βάγια Βάγια, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνεται η καλοκαιρινή δραστηριότητα (2016-08-20 00:00:00.0)
Ταξίδι σε όλη τη χώρα (2013-08-10 00:00:00.0)
Ταξίδι σε όλη τη χώρα (2013-08-10 00:00:00.0)
Μαθητικές φεστιβαλικές συναντήσεις (2007-06-06 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλία (2004-09-02 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις στο Βόλο και τα Τρίκαλα (2004-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ