Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κορυφώνεται η καλοκαιρινή δραστηριότητα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται στο κεντρικό τριήμερο της Αθήνας, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Μια βδομάδα νωρίτερα, στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ενώ τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι κεντρικές εκδηλώσεις σε μια σειρά μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητας των Οργανώσεων της ΚΝΕ μέσα στο καλοκαίρι, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΟΒ Μανταμάδου - Καλλονής της ΚΝΕ στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου Μανταμάδου. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η αναφορά στη δράση του ΔΣΕ στη Μυτιλήνη, καθώς και η έκθεση υλικού και αντικειμένων μαχητών του από το νησί.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε το μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ Θέμης Κλιομιδιώτης, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία.

Τις επόμενες μέρες

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Προσφυγικό πραγματοποιούν απόψε, στις 8.30 μ.μ., οι Τομεακές Οργανώσεις Πάτρας της ΚΝΕ στο Νότιο Πάρκο. Θα μιλήσει ο Γιάννης Αποστολόπουλος, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Επίσης, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, επίδειξη παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πατρέων, προβολή βίντεο για το Προσφυγικό από το Μαθητικό Τομέα της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για το Προσφυγικό, χώρος ping pong και γκράφιτι και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιείται εκδήλωση στη Ναύπακτο, στην κεντρική πλατεία, με θέμα τον αθλητισμό. Θα μιλήσει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ 3x3, θεατρικό δρώμενο και λαϊκό γλέντι.

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει αύριο, Κυριακή, η Κως. Μετά τη φεστιβαλική εκδήλωση στην Κέφαλο και τις προβολές του θερινού κινηματογράφου που διοργάνωσε η ΟΒ του νησιού, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ανταγόρα.

Το πρόγραμμα της φεστιβαλικής εκδήλωσης περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από στέλεχος της ΚΝΕ. Ανοιχτή πολιτική συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στον κλάδο του Τουρισμού, τα καθήκοντα των εργαζομένων και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης». Μουσικό αφιέρωμα στον πόλεμο και την προσφυγιά. Πολιτική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ. Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες από το Σύλλογο Γυναικών Κω - μέλος ΟΓΕ, καθώς και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Την Τρίτη 23 Αυγούστου εκδηλώσεις πραγματοποιούνται:

-- Στο Βαθύ Σάμου, στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, στις 8.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και πολιτική ομιλία από το ΤΣ της ΚΝΕ. Επίσης, προβολή βίντεο με θέμα το Προσφυγικό, παρουσίαση έρευνας - ομιλία με θέμα «Οι πρόσφυγες και η αντιμετώπισή τους. Η ανωτερότητα του σοσιαλισμού», συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια της προσφυγιάς, στο πολιτικό και κοινωνικό τραγούδι. Στο χώρο θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στα 70χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στο Καστέλι Κισσάμου, στην κάτω πλατεία (Μουσείο), στις 8.30 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Θα περιλαμβάνει: Παιχνίδι «Ακου τι είπαν οι νέοι για τα ναρκωτικά», ομιλία, συναυλία και γλέντι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου(2022-09-03 00:00:00.0)
Τα σημερινά φεστιβαλικά ραντεβού(2017-08-26 00:00:00.0)
Εργατικά Φεστιβάλ σε τρεις μεγάλες πόλεις(2017-06-28 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης ανά την Ελλάδα(2016-09-02 00:00:00.0)
Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες(2016-07-22 00:00:00.0)
Στον Πειραιά αύριο και μεθαύριο(2008-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ