Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη περνούν από τις παρακάτω πόλεις και περιοχές:

-- Καλαμάτα, στο Πάρκο Λιμενικού. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίζονται το Σάββατο με συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τους Δημήτρη Μπάση, Κώστα Τριανταφυλλίδη και Βιολέτα Ικαρη και συναυλίες με τοπικά νεανικά και λαϊκά σχήματα. Στον χώρο υπάρχουν γωνιά του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», με το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, Μαθητικό Στέκι, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους.

-- Κέρκυρα, στην Πάνω Πλατεία. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίζονται το Σάββατο με πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλίες με τους «Σενάριο» και «Μωρά στη Φωτιά».

-- Βαρνάβας Αττικής, στο Θέατρο Βρύσης, στις 7.30 μ.μ. Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή και συνεχίζονται το Σάββατο με αφιέρωμα στο Μικρασιατικό ρεμπέτικο λαϊκό τραγούδι από την «Ωρωπιώτικη Κομπανία», πολιτική ομιλία από τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Πρέβεζα, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τον Φοίβο Σκάρπο. Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και γωνιά του «Κόκκινου Αερόστατου» για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

-- Νάουσα, στο Δημοτικό Πάρκο, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία - γλέντι με τους «ΣΕ+ΜΕ ΠΑΤΙΡΝΤΙ». Στον χώρο θα υπάρχουν Στέκια για τους μαθητές και τους νέους εργαζόμενους, έκθεση για τον εργάσιμο χρόνο, ενώ θα πραγματοποιηθούν τουρνουά πινγκ πονγκ και σκακιού, και escape room. Θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Κατερίνη, στο Πάρκο Καταφυγιώτικα. Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με τους Κώστα Ζούνζουρα, Αναστάση Λαζαρίδη, Ειρήνη Ασημακοπούλου και Παντελή Ζλατίντση, και λαϊκό γλέντι με τους «Κοντραμπατζήδες». Στον χώρο θα υπάρχουν Μαθητικό Στέκι, escape room ενάντια στον πόλεμο, έκθεση ενάντια στον πόλεμο, γωνιά γυναικών, γωνιά νέων εργαζομένων, παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Κεφαλονιά, στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου, θα μιλήσει η Νικολέτα Κολιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι από νεανικό συγκρότημα της περιοχής. Στον χώρο θα γίνουν διαγωνισμοί σκάκι και πινγκ - πονγκ, ενώ θα υπάρχει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Λήμνος, στο πάρκο Ανδρωνίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τοπικό μουσικό συγκρότημα. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ θα υπάρχει και στέκι για παιδιά, όπου θα μπορούν να κάνουν κατασκευές με πηλό.

-- Γρεβενά, με ομιλία από την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Κως, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη

-- Μεσολόγγι, στο λιμάνι, στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου, από το θεατρικό εργαστήρι του Λάμπρου Πιτσούλα, χιπ χοπ συναυλία με τον «Materialist» και συναυλία με το συγκρότημα «Συνεπιβάτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις(2024-06-28 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις(2022-08-26 00:00:00.0)
Εργατικά Φεστιβάλ σε τρεις μεγάλες πόλεις(2017-06-28 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η καλοκαιρινή δραστηριότητα(2016-08-20 00:00:00.0)
Πάτρα, στο ΤΕΙ της πόλης(2014-09-07 00:00:00.0)
Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς(2013-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ