Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεχωριστή θέση στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Οπως κάθε χρόνο, στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα υπάρχει ξεχωριστό Στέκι Κατά των Ναρκωτικών, που το επιμελείται η Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε νέα και νέο να κατακτήσει τη ζωή που τον «γεμίζει» λέγοντας ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!

Η ΚΝΕ έχει σταθερά μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, είναι απέναντι σε ό,τι βάζει στο στόχαστρο τη συνείδηση της νεολαίας, που τη θέλει με «τσακισμένα» δικαιώματα και το κεφάλι σκυμμένο. Για τη νεολαία πρωταγωνιστή στο παρόν και το μέλλον της, με καθαρή συνείδηση για να κατανοεί τη ζωή, την κοινωνική πραγματικότητα και να παλεύει για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», όπως αναφέρεται και στο σύνθημα του Φεστιβάλ.

Στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών στο Πάρκο Τρίτση, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την πρόληψη, τη θεραπεία, την κοινωνική επανένταξη και την έρευνα του πολυπαραγοντικού φαινομένου της τοξικοεξάρτησης. Θα «ανακαλύψουν» τις διαχρονικές ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις και συνολικά τα αστικά κόμματα προωθώντας βήμα - βήμα τις Οδηγίες της ΕΕ που οδηγούν στη διάλυση της πρόληψης και προχωρούν τη νομιμοποίηση της ναρκοχρησίας, μιλώντας ακόμη και για «ασφαλή» χρήση ουσιών, με το βλέμμα τους στις επενδύσεις, στον μεγάλο τζίρο αλλά και την καταστολή ιδιαίτερα των νεανικών συνειδήσεων.

Η ΚΝΕ και μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πρωτοστατεί κόντρα στο ρεύμα συνολικής ανοχής στη χρήση και του τρόπου ζωής που τη συνοδεύει! Προβάλλεται η ανάγκη ενίσχυσης όλων των μέτρων πρόληψης, με ουσιαστική στήριξη στα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, κόντρα στη ναρκωκουλτούρα. Κόντρα στην πολιτική μείωσης της βλάβης, στην οποία εντάσσονται το άνοιγμα των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης, τα υποκατάστατα, η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος ως μη προβλήματος και οι κατευθύνσεις της ΕΕ που όλα τα κόμματα προωθούν.

Παράλληλα, και φέτος αντιπροσωπείες «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, κέντρων, συλλόγων οικογενειών του ΚΕΘΕΑ και το ΕΣΥΝ θα βρίσκονται στο Στέκι, προκειμένου να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ