Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η «Κόκκινη Γωνιά» για την ισοτιμία των γυναικών

«Γίνε πρωταγωνίστρια στην πάλη για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας». Με αυτό το θέμα θα στηθεί στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η «Κόκκινη Γωνιά», το Στέκι της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια.

Μέσα από την καλαίσθητη έκθεση και το πρόγραμμα του Στεκιού, θα αναδεικνύεται ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παντού, η συμμετοχή των νέων γυναικών στην πάλη για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» είναι ο δρόμος για να κατακτήσει η κάθε νέα τη χειραφέτησή της, να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά.

Βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, των κυβερνήσεων και των επίδοξων διαχειριστών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που στο όνομα της «ισότητας» και των «ίσων ευκαιριών» τσακίζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή και τα δικαιώματα των νέων γυναικών.

Οι επισκέπτριες και επισκέπτες του Στεκιού θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις επαναστατικές και πρωτοπόρες θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την ισοτιμία των γυναικών στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Να συζητήσουν τους προβληματισμούς, τις αγωνίες τους για τις διακρίσεις που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους, για άλλα σύνθετα κοινωνικά ζητήματα.

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Ερωτικές σχέσεις, συμβίωση, γάμος: Είναι ατομικά δικαιώματα;». Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη με την Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ολόπλευρη στήριξη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ