Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στην υπόλοιπη Ελλάδα την ερχόμενη βδομάδα

Αγ. Νικόλαος: 10 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αρτα: 9-10 Σεπτέμβρη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρτας. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την πρώτη μέρα η συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη. Επίσης συναυλίες από τους «Ρεμπέτικο Σύνολο», Ethnic+, και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας περιλαμβάνει συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, την Βιολέτα Ικαρη και την Ασπασία Στρατηγού. Επίσης θα γίνει αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον καθηγητή κλασικής κιθάρας Βαγγέλη Καψάλη και τη Φάτος Σελαμιόγλου στο τραγούδι και τέλος λαϊκό γλέντι με τους Χαγιάλ. Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση για τα εργατικά ατυχήματα «Οχι άλλος νεκρός για τα κέρδη τους», παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα και παιχνίδια ρομποτικής, στέκι του «Οδηγητή» και μαθητικό στέκι κ.ά.

Βέροια: 9 Σεπτέμβρη, στα γηπεδάκια του Προμηθέα, από τις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποντιακό γλέντι με τους Μαρία Δεμερτζίδη (φωνή), Νίκο Κωστογλίδη (ποντιακή λύρα) και Γιώργο Ασβεστά (νταούλι), καθώς και παραδοσιακό γλέντι με τους: Βάσω Βασιλειάδου (φωνή), Μελίνα Μπιτσίδου (σαντούρι), Χρήστο Δάνα (βιολί) και Χρήστο Παπά - Κρεμμύδα (κρουστά). Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις, μαθητικό στέκι, σκάκι, πινγκ πονγκ, escape room κ.ά.

Ζάκυνθος: 10 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σολωμού. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Μαριλίζα Λούτζη.

Ηγουμενίτσα: 9 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θήβα: 9 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Αγίου Ιωάννη (Ταμπούρι Ρούκι), θα μιλήσει ο Αντώνης Τουλουμάκος, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τοπικά συγκροτήματα.

Καρδίτσα: 9 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λουμάκη (πρώην στρατόπεδο), θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Καστέλι Κισσάμου: 6 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Τζανακάκη (χώρος έξω από το Μουσείο), στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους Γιώργο Σκευάκη (μαντολίνο), Χρήστο Περαθωράκη (λύρα), Μανώλη Περκολαράκη (λαούτο).

Κεφαλονιά: 10 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι, θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κιλκίς: 11 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κήπου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους Multivision και ρεμπέτικο γλέντι με τα «Καναρίνια». Θα υπάρχουν ακόμα μαθητικό στέκι και στέκι γυναικών, γωνιά νέων εργαζομένων και φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».

Λιβαδειά: 10 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Διοικητήριο Λιβαδειάς. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ανοίξει με το νεανικό συγκρότημα «Ανόθευτα Ονειρα», περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και κλείνει με γλέντι με τους Γ. Πούλο, Θ. Παπαϊωάννου, Α. Παπαδά. Στον χώρο θα λειτουργήσουν γωνιές για μαθητές ΕΠΑΛ, για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου», περίπτερο του ΕΣΥΝ, έκθεση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κ.ά.

Πτολεμαΐδα: 6 Σεπτέμβρη, στο πέτρινο Δημοτικό, θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Πύργος: 10 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., στο πάρκο «Ξυστρή». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα ακόμα περιλαμβάνει αφιέρωμα με ποιήματα και τραγούδια στον Μίκη Θεοδωράκη, από ομάδα της ΚΝΕ, συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και λαϊκό γλέντι από συγκρότημα μουσικών της περιοχής.

Σπάρτη: 9 Σεπτέμβρη στο πάρκο Γουδέ, από τις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Κωσταδήμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα συναυλία από μαθητικό συγκρότημα, μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από τοπικά συγκροτήματα.

Σάμος: 10 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τρίκαλα: 9-10 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ματσόπουλου. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τίτλο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» σε καλλιτεχνική - σκηνοθετική επιμέλεια Γωγώς Κατσιανάκου, καθώς και μεγάλη συναυλία με τους Δ. Μπάση - Κ. Τριανταφυλλίδη και την ορχήστρα του Δ. Μητροπάνου, ενώ θα κλείσει με δημοτικό παραδοσιακό γλέντι με καλλιτέχνες της περιοχής. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με Τρικαλινούς μουσικούς και θα ακολουθήσει συναυλία της Πολυξένης Καράκογλου.

Τρίπολη: 9 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Θανάσης Κολιζέρας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες από νεανικά και λαϊκά σχήματα.

Φλώρινα: 8 Σεπτέμβρη, στο 3ο Γυμνάσιο, θα μιλήσει η Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία του Μιθριδάτη.

Χίος: 10 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ