Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Σταθμοί» του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις

Το Φεστιβάλ στο ταξίδι κορύφωσής του περνά από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι εκδηλώσεις του θα είναι χώροι πλατιάς συνάντησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, θα είναι μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, βήμα που θα απευθύνει στη νεολαία κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις 15, 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου. Στις 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν στις 16 - 17 Σεπτέμβρη. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις και νησιά προγραμματίζονται ακόμα ως εξής:

Αγρίνιο: 10 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα θεατρική παράσταση με τη «Σονάτα του σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου, από το καλλιτεχνικό εργαστήριο του Λάμπρου Πιτσούλια, μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και λαϊκό γλέντι.

Αλεξανδρούπολη: 17 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γιάννενα: 16 - 17 - 18 Σεπτέμβρη. Την τρίτη μέρα θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καβάλα: 9 - 10 Σεπτέμβρη. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πάρκο Φαλήρου και το πρόγραμμα την πρώτη μέρα περιλαμβάνει συζήτηση για το εργατικό κίνημα, «Ελπίδα οι αγώνες των εργαζομένων» με τους: Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο σωματείου ΛΑΡΚΟ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Μανώλη Κελαϊδάκη, πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων στην «Καβάλα Oil», Νίκο Βογιατζίδη, πρόεδρο Σωματείου εργαζομένων ΒΦΛ και Γιάννη Γιαγκίδη, πρόεδρο Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας. Επίσης, μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, stand up comedy με τον Αριστοτέλη Ρήγα και λαϊκό γλέντι από «Τα πέριξ». Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ροκ συναυλία από τους Seahorse, αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με την ορχήστρα του και ερμηνευτές τους: Βαγγέλη Κορακάκη, Κώστα Θωμαΐδη και Δημήτρη Κανέλλο. Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις και στέκια για διάφορες ηλικίες, ενώ θα διεξαχθεί τουρνουά σκάκι με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

Λαμία: 14 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λάρισα: 16 - 17 Σεπτέμβρη. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κοζάνη: 9 - 10 Σεπτέμβρη. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο πάρκινγκ του ΟΣΕ και την πρώτη μέρα περιλαμβάνουν συναυλία με τον Μιθριδάτη και τη δεύτερη μέρα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Στον χώρο θα υπάρχουν στέκια μαθητών και φοιτητών και γωνιά των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».

Λέσβος: 17 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ρόδος: 17 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χαλκίδα: 16 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χανιά: 16 - 17 Σεπτέμβρη. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ