Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγριες διαθέσεις της εργοδοσίας στο «ΙΑΣΩ»

Το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας, στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι του «ΙΑΣΩ», μετά και την εξαγορά του 84% από το επενδυτικό found της «Oaktree», αναδεικνύει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία.

Οπως αναφέρει, στη «δημόσια πρόταση» της εταιρείας «Oaktree» για την εξαγορά του ομίλου «ΙΑΣΩ» αναφέρεται ότι η εταιρεία «σκοπεύει να διατηρήσει τους όρους απασχόλησης του προσωπικού και τις θέσεις εργασίας αυτής, στο βαθμό που δεν επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς, της οικονομίας και της οικονομικής επίδοσης της εταιρείας».

Ενώ για τις θυγατρικές του ομίλου σημειώνει ότι «ενδέχεται να προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν ανακατανομές, μεταβολές όρων εργασίας ή λύση σχέσεων εργασίας αυτών».

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, ο νέος εργοδότης «υπόσχεται» «συρρίκνωση δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών, απολύσεις. Να φορτωθούμε δηλαδή τα βάρη των επενδύσεων, με τον ίδιο τρόπο που φορτωθήκαμε τα βάρη της κρίσης». Γι' αυτό καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, για σταθερή δουλειά, για αυξήσεις, για κλαδική σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ