Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οριακή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών λόγω της υποστελέχωσής του σε ιατρικό προσωπικό καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών. Δύο μήνες μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, με αφορμή την παραπέρα μείωση του ιατρικού προσωπικού μετά και την αποχώρηση 7 ιατρών είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω λήξης της σύμβασής τους, η κατάσταση είναι οριακή.

Αν και με βάση το κουτσουρεμένο οργανόγραμμα θα έπρεπε να εργάζονται τουλάχιστον 250 γιατροί (161 ειδικοί και 89 ειδικευόμενοι), σήμερα στο νοσοκομείο δουλεύουν μόλις 156 (89 ειδικοί γιατροί, 55 ειδικευόμενοι και 12 επικουρικοί) και μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των γιατρών θα μειωθεί στους 136, μετά τις αναμενόμενες αποχωρήσεις 7 γιατρών λόγω συνταξιοδότησης, 5 επικουρικών και 17 ειδικευόμενων, από τους οποίους δεν προβλέπεται να αντικατασταθούν οι 8.

Η ΕΝΙΣ ξεκαθαρίζει ότι για να λειτουργήσει το νοσοκομείο με στοιχειώδη ασφάλεια, θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2019 να στελεχωθεί τουλάχιστον με 30 γιατρούς. Παράλληλα, απαιτεί να ξεκινήσει σχεδιασμός για την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι τα στοιχεία που δίνει η ΕΝΙΣ. Ενδεικτικά, η Ουρολογική κλινική έμεινε κλειστή από 28 έως 31 Ιούλη λόγω έλλειψης προσωπικού και για τον Αύγουστο θα παραμείνει κλειστή από 21 έως 31 Αυγούστου καθώς απέμειναν μόλις δύο γιατροί. Η Νευρολογική κλινική ανέστειλε τη λειτουργία του Ιατρείου Ανοιας, ενώ αυξήθηκε και η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία. Το Αναισθησιολογικό λειτουργεί με 4 γιατρούς με αποτέλεσμα τη μείωση των χειρουργείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ