Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ
Διεκδικεί μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια

Την εφαρμογή των προβλεπόμενων σε ό,τι αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στον δήμο διεκδικεί η ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου. «Δεν είναι λίγες οι φορές που ζητήσαμε και απαιτήσαμε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας - που αποτελεί κατάκτηση σκληρών αγώνων της εργατικής τάξης - και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που καθορίζουν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν την υποχρέωση των διοικήσεων των δήμων «να χορηγούν στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, ανεξαρτήτως σύμβασης και σχέσης εργασίας, ετησίως Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και ημερήσια χορηγία ενός λίτρου φρέσκου γάλακτος, να τους παρέχουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς για την ασφάλεια και προστασία τους καθώς και παροχή υπηρεσιών από Τεχνικό Ασφαλείας και Γιατρό Εργασίας».

Οπως καταγγέλλει, στους εργαζόμενους του δήμου δεν έχουν χορηγηθεί τα ΜΑΠ για τα έτη 2017, 2018 και 2019, η παροχή γάλακτος «έχει σταματήσει από τον Οκτώβρη του προηγούμενου έτους» και η προληπτική ιατρική είναι ανύπαρκτη. Η ΔΑΣ καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα μέτρα για την πρόληψη εργατικών «ατυχημάτων», αλλά και επαγγελματικών ασθενειών, ενώ με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού του δήμου για το έτος 2020, ζητά «να προβλέψει τις απαραίτητες πιστώσεις για όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις της ως εργοδότης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ