Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τα ονόματα που προτείνει η κυβέρνηση ανακοινώθηκαν χτες για τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού: Για τη θέση του προέδρου, τον καθηγητή Δικαίου, Ανταγωνισμού και Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Γ. Λιανό. Για τη θέση της αντιπροέδρου, την διδάκτορα Καλλιόπη Μπενετάτου. Και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών της ανεξάρτητης αρχής, την Μαρία Ιωαννίδου, καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, και την Μαρία - Ιωάννα Ράντου, ειδική νομική σύμβουλο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της ΕΕ.

Οι επιλογές «εξειδικευμένων προσώπων υψηλού κύρους» σηματοδοτούν «την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας συνέχεια στην υποκριτική αντιπαράθεση γύρω από τη στελέχωση των «ανεξάρτητων» αρχών.

Παράλληλα, χτες, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι Βασιλική Θάνου και Αννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντίστοιχα, με την οποία ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσής τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν. Σημειώνεται ότι η πρώην πρόεδρος και η πρώην αντιπρόεδρος έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, που αναμένεται να συζητηθεί στις 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, καθώς και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσής τους, η οποία θα συζητηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ