Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την επίθεση στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Τον αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτης Ρέτζιου, συνεχίζουν να καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλους τους κλάδους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου στην Ψυχιατρική Κλινική του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, όταν αστυνομικοί φρουροί και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην κλινική και επιχείρησαν να συλλάβουν την γιατρό και συνδικαλίστρια, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της. Η απαράδεκτη επιχείρηση ακολούθησε μετά από αίτημα της γιατρού σε αστυνομικό φρουρό που συνόδευε κρατούμενο ασθενή να μην οπλοφορεί μέσα στην κλινική, για την ασφάλεια των 34 νοσηλευόμενων και όλου του προσωπικού.

Στις καταγγελίες των προηγούμενων ημερών προστίθενται αυτές της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου Λέρου - Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του ΠΓΝ Λάρισας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο μεταξύ, Ερώτηση για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος της εφημερεύουσας γιατρού έχουν καταθέσει βουλευτές του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη. Με την Ερώτησή τους ζητούν η κυβέρνηση να λάβει μέτρα: Για την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών φρουρών και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στο παραπάνω περιστατικό. Για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και αξιοπρεπής νοσηλεία κρατουμένων ασθενών στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ιδιαίτερα στις ψυχιατρικές κλινικές. Για να μην επαναληφθούν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ