Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απάντηση σε απειλές και απολύσεις δίνουν οι εργαζόμενοι

Τις άσχημες συνθήκες δουλειάς, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας και το κύμα απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εταιρεία «Waste Solutions ΑΕ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

«Τα τελευταία τουλάχιστον 2 χρόνια, ο εν λόγω εργολάβος συστηματικά καθυστερεί την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων», καταγγέλλουν η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Σωματειακή της Επιτροπή στο ΚΔΑΥ, επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν εξοφληθεί για τον μήνα Ιούλιο, ενώ εκκρεμεί και η καταβολή του επιδόματος αδείας». Αντίστοιχα, στα 4 χρόνια περίπου που έχει την εργολαβία του ΚΔΑΥ ασφαλίζει με απλό ένσημο αντί για βαρύ και ανθυγιεινό, ενώ δεν εξασφαλίζει τις προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς αλλά και ούτε τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα για την αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων.

«Η εταιρεία δεν ολοκληρώνει τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, με εντολή του εργολάβου τα κουμπιά ασφαλείας στη γραμμή παραγωγής είναι απενεργοποιημένα, δεν συντηρεί το μηχανολογικό εξοπλισμό αφήνοντας τους εργάτες εκτεθειμένους σε κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται ένα ή και δύο εργατικά ατυχήματα, σχεδόν κάθε βδομάδα», αναφέρει η Ενωση.

Στα παραπάνω προστίθενται οι απολύσεις στις οποίες προχωρά η εργοδοσία, με την Ενωση να καταγγέλλει πως στις 21 Αυγούστου έγινε η τέταρτη απόλυση μέσα στον τελευταίο μήνα. Οι απολύσεις αυτές, όπως εξηγεί, είναι ενταγμένες στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τσακίσει την οργάνωση, τη δράση και τη διεκδίκηση των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή, «απειλεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εκπροσώπους τους, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά ότι "έφτασε η ώρα του ξεκαθαρίσματος", αφήνοντας να εννοηθεί πως "θα ξεμπερδέψει μια και καλή από αγώνες και διεκδικήσεις"!».

Κι ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την παραπάνω επίθεση, η δημοτική αρχή και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όπως καταγγέλλει η Ενωση, αφήνουν με τη στάση τους το πεδίο ελεύθερο στην ασυδοσία του εργολάβου. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να παρθεί πίσω η πρόσφατη απόλυση. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κ.ά.

Στο μεταξύ, την απόφαση να αναστείλουν τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν σχεδιάσει να ξεκινήσουν σήμερα έλαβαν οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Τρίπολης, μετά την ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων τους από την εργοδοσία και τη δέσμευσή της για την υλοποίηση όσων ακόμα εκκρεμούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Σωματείου (2022-01-14 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις συνδικάτων (2021-04-09 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα ανακούφισης από την απληρωσιά (2019-12-05 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν αλλεπάλληλα κρούσματα απληρωσιάς σε όλη τη χώρα (2019-01-08 00:00:00.0)
Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας (2018-07-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ανταπεργία από δήμο και εργολάβο (2018-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ