Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διεκδικούν μέτρα ανακούφισης από την απληρωσιά

Παρέμβαση στη δημοτική αρχή και στην Περιφέρεια Κρήτης, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης από την απληρωσιά, έκαναν τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους δύο τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Αρκετοί έχουν χάσει διακανονισμούς που είχαν με τη ΔΕΗ και με τράπεζες, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα για τα ενοίκια και τη διατροφή τους. Επιπλέον, συνεχίζουν να βρίσκονται «στον αέρα» όσον αφορά τις θέσεις εργασίας τους, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση για τον εργολάβο που ανέλαβε το ΚΔΑΥ μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε στις 25 Νοέμβρη, το πότε αναλαμβάνει και τι θα γίνει με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του παλιού εργολάβου.

«Την ίδια στιγμή το ανακυκλώσιμο υλικό που προέρχεται τόσο από το δήμο Ηρακλείου όσο και από τους υπόλοιπους δήμους που εξυπηρετεί το ΚΔΑΥ Ηρακλείου καταλήγει στο ΧΥΤΑ, με την ανοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και των δημοτικών αρχών», καταγγέλλει η Ενωση και υπογραμμίζει ότι «με τον τρόπο αυτό οι δημότες χρεώνονται διπλά, και με το τέλος ανακύκλωσης και με το πρόστιμο στους δήμους που πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά στο ΧΥΤΑ».

Στις συναντήσεις με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη οι εργαζόμενοι ζήτησαν μέτρα ανακούφισης και προστασίας τους, χωρίς όμως να αποσπάσουν καμία δέσμευση. Συγκεκριμένα, ζήτησαν: Να μην κοπούν το ρεύμα και το νερό σε κανέναν εργαζόμενο του ΚΔΑΥ. Να παρέμβει ο δήμος τόσο στη ΔΕΥΑΗ όσο και στη ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσουν διακοπές. Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο κοινωνικό πρόγραμμα του δήμου και της ΔΕΥΑΗ σχετικά με το νερό. Να δοθεί έκτακτο επίδομα σε κάθε εργαζόμενο ώστε να μπορέσει να καλύψει βασικές ανάγκες, ενόψει των γιορτινών ημερών. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του δήμου.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι και το σωματείο προχώρησαν σε παρέμβαση στη ΔΕΗ, αποσπώντας τη δέσμευση πως δεν θα γίνουν διακοπές ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Γενάρη.

«Το εργοστάσιο πρέπει άμεσα να λειτουργήσει με εργαζόμενους πληρωμένους», τονίζει η Ενωση. Ξεκαθαρίζει πως τα δεδουλευμένα δεν είναι «δανεικά και αγύριστα» και πως οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινότητα τα «ατυχήματα» και η απληρωσιά (2019-08-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί (2018-11-01 00:00:00.0)
Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας (2018-07-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει αντεργατικές μεθοδεύσεις στην Ανακύκλωση (2018-03-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ανταπεργία από δήμο και εργολάβο (2018-03-09 00:00:00.0)
«Οχημα» για ιδιωτικοποίηση (2007-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ