Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Με απεργία σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις

Από τον χαιρετισμό του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Δελή, στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην Αθήνα
Από τον χαιρετισμό του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Δελή, στη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην Αθήνα
Νέα συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα έγινε χτες, στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας ενάντια στις απολύσεις 24 εργαζομένων.

Οι απολύσεις είναι το τελευταίο επεισόδιο στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία τους τελευταίους μήνες, με την απόσχιση του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU). Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο στόχαστρο αρνήθηκαν να υποταχθούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Τράπεζας και να μεταφερθούν στην εταιρεία «Intrum Hellas», να αποχωρήσουν «οικειοθελώς» από τη θέση εργασίας τους αλλά και να «μεταναστεύσουν» σε υπηρεσίες της Τράπεζας εκτός Αττικής.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, όπου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση.

Στη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα το «παρών» έδωσαν οι δυνάμεις του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Αττικής και του «Αγωνιστικού Μετώπου» στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγιναν εξορμήσεις στα καταστήματα της Τράπεζας στο κέντρο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες και στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς στην οδό Εθνικής Αμύνης, ενώ αντίστοιχη απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται και για σήμερα.

Να γίνει ο αγώνας υπόθεση όλων των εργαζομένων στις τράπεζες

Την ανάγκη να γίνει ο αγώνας ενάντια στις 24 απολύσεις «αγώνας όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες» τονίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην Τράπεζα Πειραιώς.«Από αυτήν τη μάχη δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Γιατί αν η εργοδοσία υλοποιήσει τα σχέδιά της, σύντομα θα έρθει η σειρά όλων μας», σημειώνει και εξηγεί ότι στη θέση των εργαζομένων που σήμερα πετιούνται στην ανεργία, μετά την απόσχιση του τμήματος, κινδυνεύουν να βρεθούν τραπεζοϋπάλληλοι σε καταστήματα που κλείνουν και σε άλλα τμήματα τη λειτουργία των οποίων οι τράπεζες επιλέγουν να παραχωρήσουν σε άλλες εταιρείες.

Την ανάκληση των απολύσεων διεκδικούν με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πάτρας και Κέρκυρας, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Ζακύνθου.

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και στην Alpha Bank

Ενδεικτικό της συνολικότερης επίθεσης στον κλάδο είναι ότι και η εργοδοσία της Alpha Bank ανακοίνωσε το δικό της αντεργατικό σχέδιο απόσχισης του τμήματος «κόκκινων» δανείων.

Στο φόντο αυτό, στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) για όλους τους εργαζόμενους στην Alpha Bank στην Αττική έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη, για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο κτίριο της Τράπεζας (λεωφ. Συγγρού 54), το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Το κλαδικό Σωματείο καλεί σε αγώνα για: Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης. Καμία απόλυση. Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση δανείων οριστικής καθυστέρησης σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην Alpha Bank. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ