Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ διευκολύνει και το χτύπημα των διαδηλώσεων

Σχόλιο για την τοποθέτηση του εργοδότη - εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και άλλες δυνάμεις προαναγγέλλουν επιχείρηση περιστολής των διαδηλώσεων, κλιμακώνοντας την επίθεσή τους στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας και συνολικά στους αγώνες των εργαζομένων, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά βάζουν πλάτη στα αντεργατικά σχέδια.

Εναν τέτοιο ρόλο ανέλαβε να παίξει χτες ο γνωστός εργοδότης και εργατοπατέρας Καραγεωργόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή για το θέμα των διαδηλώσεων, «προσάπτοντας» στην κυβέρνηση ...έλλειψη διαλόγου.

Σχολιάζοντας την παρέμβασή του και γενικά τη στάση της ΓΣΕΕ για το θέμα των διαδηλώσεων, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σε σχόλιό του σημειώνει:

«Ο εργατοπατέρας εργοδότης Καραγεωργόπουλος ξαναχτύπησε με τον τίτλο... Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ. Η ηγετική ομάδα που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, για μια ακόμη φορά μπαίνει μπροστά για να διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν πράξη άλλο ένα χτύπημα στα συνδικάτα με την απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως έκανε και με την προηγούμενη.

Ο εργατοπατέρας - εργοδότης Καραγεωργόπουλος σήμερα (σ.σ. χτες) στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 κλαψούριζε ότι διαφωνεί δήθεν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έγινε διάλογος μαζί τους. Το ίδιο παράπονο είχαν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που την πολιτική της στήριξαν.

Να θυμίσουμε στους εργαζόμενους τα αποτελέσματα του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" για το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις κ.λπ. όπου η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ παρέδωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων σε κυβέρνηση και κεφάλαιο.

Ο εργατοπατέρας δεν τόλμησε να βάλει στο στόμα του τις ευθύνες και να καταγγείλει την κυβέρνηση, την εργοδοσία, που δική τους απαίτηση είναι το χτύπημα των συνδικάτων και των εργαζομένων, των διαδηλώσεων και της οργάνωσης της πάλης.

Αλλωστε, για ποια διαδήλωση μιλούν όταν η όποια "συγκέντρωσή τους" δεν ξεπερνάει τα 50 άτομα; Μπορούν να πάνε και από το πεζοδρόμιο που ούτως η άλλως πηγαίνουν», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΜΕ.

Στον αντίποδα αυτής της θλιβερής θέσης που παίρνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Ν. Μαυροκέφαλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα του νόμου και της τάξης, πηγαίνοντας χέρι χέρι μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική. Δεν κόπτονται για τα συμφέροντα των μικρών επιχειρηματιών, των αυτοαπασχολούμενων στο κέντρο της Αθήνας, που άλλωστε τις συνέπειες της πολιτικής και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ πολύ καλά τη βιώνουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι... Η ΝΔ θέλει να συκοφαντήσει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες... Προσπαθεί να ενοχοποιήσει συνολικά τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και όχι να διαχειριστεί απλώς την παρουσία μικρών ή μεγαλύτερων κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ