Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αρχισαν οι προετοιμασίες του χώρου στη Θεσσαλονίκη

Σε πνεύμα ενθουσιασμού, μαχητικότητας και εθελοντικής προσφοράς ξεκίνησε η πρώτη μέρα των εργασιών προετοιμασίας του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου μπήκαν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς», ώστε να χτίσουν την κόκκινη πολιτεία που θα φιλοξενήσει τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ στις 12-13-14 Σεπτέμβρη.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με καθαριότητες στο χώρο, ο οποίος για άλλη μια φορά εμφάνισε σημάδια εγκατάλειψης, με ευθύνη των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων, και ακολουθούν τεχνικές κατασκευές. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τα τελευταία χρόνια σε αυτόν το χώρο είναι μοχλός για την αξιοποίησή του όλο το χρόνο, ως πάρκο απαραίτητο για τον λαό της περιοχής.

Ταυτόχρονα, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουν μπει στη μάχη για να φτάσει το μήνυμα του Φεστιβάλ σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους, με εξορμήσεις και αφισοκόλληση στους δρόμους της πόλης. Ξεχωρίζει η άμιλλα που έχει προκηρυχθεί μεταξύ των Οργανώσεων για την πλατιά διακίνηση του εισιτηρίου και την επιτυχία του Φεστιβάλ, ενώ τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, για την ιστορική και πολιτική σημασία του πρώην στρατοπέδου «Παύλος Μελάς», καθώς και για το περιεχόμενο και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Προφεστιβαλική δραστηριότητα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ σε διάφορες περιοχές, αλλά και η κορύφωσή του σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών. Στο πλαίσιο αυτό εκδηλώσεις πραγματοποιούνται:

  • Αύριο, Τετάρτη:

-- Στον Τύρναβο, στο Αρχοντικό Καράσσου, στις 21.00, με ομιλητή τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, παιχνίδι για μαθητές και λαϊκό γλέντι.

Από την προετοιμασία του χώρου για το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Από την προετοιμασία του χώρου για το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
-- Στην πλατεία Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, με συζήτηση για τον φασισμό και αντιφασιστικό αφιέρωμα με τραγούδια και ποιήματα, που ετοιμάζουν οι μαθητικές ΟΒ της περιοχής.

  • Πέμπτη 29 Αυγούστου: Στο Αμύνταιο Φλώρινας, στις 21.00, στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου, με ομιλητή τον Νώντα Στολτίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και λαϊκό γλέντι.
  • Παρασκευή 30 Αυγούστου:

-- Στη Σπάρτη, στο πάρκο Ευαγγελιστρίας, στις 20.00, με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από το συγκρότημα «Αυτοί οι Τύποι» και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

-- Στα Γρεβενά, με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στην Καλαμαριά, στα γραφεία του ΚΚΕ, προβολή ταινίας.

-- Στην Ιστιαία, στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Γιώργο Πισσάκη, Νίκο Βαλή και Παναγιώτη Τόγια.

-- Στον Λαύκο στο Νότιο Πήλιο, στην πλατεία, στις 20.30, με προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Κόμματος «Ο δρόμος μας».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ