Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΜΕΝΕΜΕΝΗ
Δυναμική απάντηση στην παρεμπόδιση προβολής του Φεστιβάλ

Δυναμική κινητοποίηση - παρέμβαση στο δημαρχείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης πραγματοποίησαν χτες το πρωί η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλοντας τη διοίκηση του δήμου που επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην προβολή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η διοίκηση του δήμου έβαλε τα συνεργεία καθαριότητας να κατεβάσουν τα χαρτόνια, που προπαγάνδιζαν το Φεστιβάλ και είχαν αναρτηθεί στις κολόνες λίγη ώρα πριν, στο πλαίσιο της παν-κινητοποίησης των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Χτες το πρωί, έξω από το δημαρχείο είχαν καταφτάσει από νωρίς αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο του νέου δόγματος «νόμος και τάξη» που προωθεί η κυβέρνηση, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται απέναντι σε κάθε αγωνιστική λαϊκή κινητοποίηση.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φωνάζοντας συνθήματα, κατήγγειλαν την προσπάθεια παρεμπόδισης στην προπαγάνδιση του Φεστιβάλ και διαδήλωσαν ότι «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές»!

Αντιπροσωπεία των Οργανώσεων, αποτελούμενη από τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, και την Μαρία Αντωνακάκη, Γραμματέα της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, συναντήθηκε με εκπρόσωπο της διοίκησης του δήμου. Σχολίασαν ότι δεν τους εκπλήσσει καθόλου η στάση του δημάρχου, αφού διαχρονικά βάζει εμπόδια στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, του μεγαλύτερου πολιτικού - πολιτιστικού γεγονότος στην περιοχή. Και διαμήνυσαν ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια παρεμπόδισης της προβολής του.

Κάτω από τη δυναμική κινητοποίηση εξασφαλίσθηκε ότι θα παραχωρηθεί δυνατότητα προπαγάνδισης του Φεστιβάλ στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Οπως είπε η Μ. Αντωνακάκη, «έγινε αποδεκτή η σημασία που έχει το Φεστιβάλ για τη νεολαία και το λαό της περιοχής. Κάτω από την παρέμβασή μας λοιπόν θα μας διατεθούν και άλλοι τρόποι προπαγάνδισης και επικοινωνίας του Φεστιβάλ με το λαό της περιοχής».

Ακολούθησε μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ με το εισιτήριο και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Την Κυριακή, με κοινή ανακοίνωσή τους, η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής που, όπως σημείωσαν, «διαχρονικά βάζει εμπόδια στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ», ενώ «διατίθενται χώροι, που ανήκουν στη δικαιοδοσία του δήμου, όταν πρόκειται για άλλες εκδηλώσεις, όπως εκείνη της φασιστικής οργάνωσης του Ιερού Λόχου, για την οποία παραχωρήθηκε το θέατρο της Μενεμένης, μάλιστα μέσα σε διάστημα 2 μόνο ημερών. Και μόνο αυτό το γεγονός αρκεί για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του...».

Στη Σπάρτη

Το Τομεακό Συμβούλιο Λακωνίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι το βράδυ της 24ης Αυγούστου βρώμισαν με τα εμετικά σύμβολά τους πανό που είχε αναρτήσει η Οργάνωση στην είσοδο της Σπάρτης κοντά στη γέφυρα, το οποίο προπαγάνδιζε το 45ο Φεστιβάλ. «Τα θρασύδειλα φασιστοειδή, τα οποία βγήκαν από τις τρύπες τους, γελιούνται αν νομίζουν ότι η ΚΝΕ θα μείνει άπραγη», τονίζει στην καταγγελία του το ΤΣ Λακωνίας της ΚΝΕ και καλεί το λαό της πόλης με μαζική συμμετοχή στο Φεστιβάλ «να στείλουμε μήνυμα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε να βρωμίσουν τα σχολεία, τις γειτονιές, την πόλη μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλώνει το σύνθημά του σε όλη τη χώρα (2024-07-26 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τη Mέρα της Γυναίκας (2022-03-09 00:00:00.0)
Απαιτούνται μέτρα προστασίας αντί για τρομοκρατία στους μαθητές (2021-02-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των Οργανώσεων Μακεδονίας της ΚΝΕ (2020-12-02 00:00:00.0)
Τελευταίο «αντίο» στον Σωτήρη Γεωργιάδη (2020-04-16 00:00:00.0)
Αθλητές χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ (2010-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ