Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε σωστό δρόμο

Με στόχο την τρίτη νίκη στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2003, η Εθνική Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του αγώνα κόντρα στη Δανία την Τετάρτη, για την προκριματική προημιτελική φάση του θεσμού. Η εύκολη δεύτερη νίκη το Σάββατο στο Βουκουρέστι επί της Ρουμανίας έχει σκορπίσει χαμόγελα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το κλίμα θεωρείται ιδανικό. Χτες το πρωί οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη έκαναν μία προπόνηση, που ήταν προαιρετική, στο κλειστό του Μετς, και συμμετείχαν ο Νίκος Ζήσης, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Αρτέμης Κούβαρης. Η κατάσταση του τραυματία Διαμαντόπουλου βελτιώνεται, ενώ αντίθετα ο Χαρίσης μάλλον θα αποκλειστεί από την αποστολή του αγώνα, αφού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

Οσον αφορά τον επόμενο αγώνα της Εθνικής μας ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας κανονικά, χωρίς να σκεφτόμαστε ποιος είναι ο αντίπαλος. Ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο αντίπαλός μας, κοιτάζουμε πώς παίζουμε εμείς». Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στους Ελληνες φιλάθλους που τους συμπαραστάθηκαν στο Βουκουρέστι: «Η παρουσία τους ήταν πολύ σημαντική για τα παιδιά. Ηταν ο ελληνικός κόσμος που μας στήριξε. Και πιστεύουμε ότι ανάλογη στήριξη θα βρούμε και στη Λιβαδειά την Τετάρτη».

Περίπατος στη Ρουμανία

Η άμυνα για... σεμινάριο και η καλή διάθεση των παικτών της Εθνικής μας ήταν τα δυο βασικά στοιχεία που έδωσαν τη νίκη κόντρα στη Ρουμανία με 92-60. Μάλιστα, όπως γίνεται αντιληπτό και από το σκορ, το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε πρόσφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Γιάννη Ιωαννίδη να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες προκειμένου να βγάλει καλύτερα συμπεράσματα. Το γρήγορο μπάσκετ ήταν το στοιχείο που εφάρμοσαν με τον καλύτερο τρόπο οι παίκτες της Εθνικής μας αφού αρκετές φορές βγήκαν στον αιφνιδιασμό σημειώνοντας εύκολα καλάθια. Ετσι, γρήγορα πήραν μια διαφορά στο σκορ προηγούμενοι 12-2 και και 23-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 47-30.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζήσης, Χατζηβρέττας 10 (2), Παπαλουκάς 11, Σιγάλας 6, Ντικούδης 20, Ρεντζιάς 22, Τσαρτσαρής 5, Παπαδόπουλος 2, Κούβαρης 4, Αλβέρτης 12 (2).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στανέσκου 15, Ιχετάνου, Ντιμιτρέσκου, Φετζόιου 8 (2), Αλέξε 8 (1), Μπουρλάκου 4, Ποπέσκου 13, Λαπούστε 6 (1), Ντοάντε 2, Τσιόσιτσι 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ