Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τρίτο πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής χτες, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος, που επέλεξε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ για νομοσχέδιό της, το οποίο κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, για να συζητηθεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Επιτροπή!

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Αλλες Επείγουσες Διατάξεις» - για τα διπλώματα οδήγησης και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, με το οποίο η κυβέρνηση επαναφέρει το προηγούμενο διάτρητο καθεστώς, αυξάνοντας και το κόστος απόκτησης διπλώματος - στο οποίο όμως «φιλοξενούνται» ζητήματα τομέων οκτώ υπουργείων!

Ενδεικτικά, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών για τις τιμές εκπεμπόμενης μάζας διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης, διατάξεις των υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού που αφορούν τροποποιήσεις προηγούμενων νόμων, την παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών, την περιβαλλοντική αδειοδότηση κυρίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών για ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ (βλέπε και σχετικό θέμα σελ. 7), διατάξεις των υπουργείων Πολιτισμού - Αθλητισμού, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη και άλλα.

Δεν νομιμοποιούμε την απαράδεκτη διαδικασία

«Αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν νομιμοποιούμε την απαράδεκτη διαδικασία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και υπογράμμισε ότι είναι πρόκληση να έρχεται ως κατεπείγον ένα επί της ουσίας πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει έως και ρύθμιση για τα ανταποδοτικά τέλη και την εξαγορά των δήμων για την επέκταση της χωματερής της Φυλής.

Σημείωσε ότι από τα πέντε πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, τα τρία ήταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ένα με αυτή του επείγοντος και ένα με την κανονική διαδικασία. «Ξεπερνάτε τα ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.

«Η κυβέρνηση οδηγεί τη διαδικασία σε άσχημες ατραπούς, εμείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτήν τη διαδικασία και προειδοποιούμε ότι αν συνεχιστεί θα πάρουμε κι άλλου είδους μέτρα. Απ' αυτήν την άποψη αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας απ' τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ