Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων

Ανακοίνωση με αφορμή τις σχεδιαζόμενες χωματερές σε λατομεία στο Κορωπί

Κάλεσμα στο λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στη μετατροπή των λατομείων «Κυριακού» και ΤΡΙΑΣ σε χωματερές απευθύνει η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής Αττικής του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική, με τους χιλιάδες εργαζόμενους, με τις δεκάδες βιομηχανικές ζώνες, δεν "χωράει" Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο, αλλά μια χαρά χωράνε ο ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, ο σχεδιαζόμενος ΧΥΤΥ στο Κορωπί. Είναι "κανονικότητα" για την Ανατολική Αττική τα σκουπίδια στις γειτονιές να κάνουν βουνά, είναι κανονικότητα κάθε λίγο να έχουμε πυρκαγιές από παράνομες - ημινόμιμες χωματερές».

Συμπληρώνεται ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους σε δήμους και Περιφέρειες μοναδικό κριτήριο έχουν και στη διαχείριση των απορριμμάτων την αντιμετώπισή τους ως πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. «Η επίκληση της ασφυκτικής κατάστασης με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο από τους ίδιους τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, προμηνύει νέα έκτακτα μέτρα εις βάρος των κατοίκων του Θριάσιου, του Γραμματικού, του Κορωπίου, της Ανατολικής Αττικής.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποκαλύπτει ότι ανεξάρτητα ποιος είναι στη διοίκηση της Περιφέρειας, υπάρχει συνέχεια, η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη σκυτάλη στη διοίκηση ΝΔ και στον περιφερειάρχη Πατούλη», αναφέρεται. Και τονίζεται ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά το σύνολο των εργαζομένων της Αττικής, είναι θέμα που ενιαία το αντιμετωπίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, βλέποντας τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλες τις φάσεις της ως πηγή τεράστιας κερδοφορίας.

Απαντώντας στο επικίνδυνο επιχείρημα ότι «στο Κορωπί ναι μεν δεν μπορούν να έρθουν τα σκουπίδια της μισής Αττικής, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων κάποιων δήμων της περιοχής», τονίζει: «Κανένας δήμος της περιοχής μας, είτε μόνος του είτε σε επίπεδο διαδημοτικής συνεργασίας, δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί μόνος του τα απορρίμματα. Η συγκεκριμένη πρόταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη διαχείριση των απορριμμάτων στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, που στόχο έχουν να αποκομίσουν κέρδη από αυτήν τη διαδικασία, με νέα βάρη να φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων».

Η ανακοίνωση της ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ κλείνει με το πλαίσιο διεκδικήσεων για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων και καλεί το λαό της περιοχής: «Να μην επιτρέψει να του καταστρέφουν τη ζωή. Να αξιοποιήσει την εμπειρία από αγώνες που έχουν δοθεί από σωματεία και μαζικούς φορείς σε άλλες περιοχές, στη Δυτική Αττική, στο Γραμματικό και αλλού. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει αυτός ο αγώνας, να οργανωθεί η λαϊκή αντίδραση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μάχη συνεχίζεται ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα της χωματερής (2021-06-05 00:00:00.0)
Να στηριχτούν οι δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων (2019-01-17 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού (2019-01-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα ενάντια στη λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό (2019-01-16 00:00:00.0)
Να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής - Διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος του λαού (2018-06-19 00:00:00.0)
Στο χορό των μεθοδεύσεων και η Περιφέρεια Αττικής (2003-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ