Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Πληθαίνουν οι συμμετοχές και οι παρεμβάσεις

Ολοένα και περισσότερα σωματεία παίρνουν καθημερινά αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους και καθορίζουν την παρέμβασή τους στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την ερχόμενη Πέμπτη 5/9, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα: «Το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, που αυτή την περίοδο βρίσκεται μπροστά στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων από παιδικούς σταθμούς, συνεχίζει την πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τονίζει ότι «ιδιαίτερα στο χώρο των δήμων χρειάζεται ένα κίνημα που θα αντιπαλεύει τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς η πλειοψηφία των νέων δημάρχων, ποντάροντας στην υποστελέχωση, θα ανοίξει άμεσα κι αυτό το ζήτημα. Ενα κίνημα που θα μπλοκάρει τη διαδικασία, που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για επανακαθορισμό των ΒΑΕ, με τη λογική του σφαγιασμού τους. Που θα παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά και μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προετοιμάζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο με γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 1/9, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν κύκλο εξορμήσεων σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Τέλος, τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 2332-022230).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ