Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Σε εξέλιξη, αλλά με καλύτερη εικόνα, ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λουτράκι Κορινθίας το απόγευμα του Σαββάτου. Η πυρκαγιά έκαιγε στο βουνό σε δύσβατα σημεία. Η περίμετρός της, κάποια στιγμή, είχε φτάσει τα 7 χιλιόμετρα. Από τον αέρα επιχειρούσαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ επίγεια τη μάχη της κατάσβεσης των διάσπαρτων εστιών έδωσαν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας και των ΟΤΑ. Χτες το μεσημέρι η φωτιά έβαινε προς ύφεση.

Την Κυριακή υπήρχε έντονη αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου από τους πυκνούς καπνούς και τα αποκαΐδια. Υπενθυμίζεται πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν μοναστήρια της περιοχής και ένα γηροκομείο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το Μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής. Απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπήρξε κίνδυνος για κατοικίες. Η φωτιά κατευθυνόταν προς τη βόρεια πλευρά του νεκροταφείου, ενώ ενισχύονταν συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στις πληγείσες περιοχές, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Λουτράκι, περιόδευσαν το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτέμβρη κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Σημειώνεται ότι ανάλογο κλιμάκιο βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η φωτιά στο Λουτράκι
Η φωτιά στο Λουτράκι
Το κλιμάκιο, που έφτασε στην περιοχή του Μοναστηρίου του Προφήτη Ηλία, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής και να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και της μάχης για την κατάσβεση. Παράλληλα βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων, συνδράμοντας με κάθε τρόπο στο έργο κατάσβεσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχαν η Κική Νανοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, η Γιώτα Φόρτη, Γραμματέας της ΚΟ Λουτρακίου του ΚΚΕ, ο Γιάννης Κελάρης, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου (Κορινθίας), ο Χρήστος Ασημακόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, και η Βιβή Τζέκου, δημοτική σύμβουλος Κορινθίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ