Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Σε κινητοποίηση, με καταλήψεις στα κτίρια κεντρικής διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καλεί σήμερα τους φοιτητές του ιδρύματος το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του ΠΑΔΑ, η κατάσταση παραμένει και γίνεται όλο και πιο εκρηκτική», τονίζει το ΜΑΣ και απαριθμεί μια σειρά από προβλήματα του ιδρύματος:

«-- Δεν υπάρχει ούτε μία εστία. Κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με πανάκριβα ενοίκια, αφού χρησιμοποιούνται μόνο κάποια δωμάτια στις παλιές εστίες του Πολυτεχνείου, στα οποία μπαίνει κάθε χρόνο κάτω από το 10% των φοιτητών, ενώ την ίδια στιγμή η σίτιση και η συντήρηση είναι στον αέρα λόγω της υποχρηματοδότησής τους!

-- Δεν περνιούνται οι βαθμολογίες στις ηλεκτρονικές γραμματείες, δεν μπορεί να βγει αναλυτική βαθμολογία, αφού "τρέχουν" παράλληλα προγράμματα σπουδών, χωρίς καθορισμένο επιστημονικό αντικείμενο και ενημέρωση προς τους φοιτητές. Αποτέλεσμα; Να μη γνωρίζουμε ποια μαθήματα πρέπει να δώσουμε, μέχρι και να χάνουμε το φοιτητικό επίδομα (π.χ. στο τμήμα των Μηχανολόγων).

-- Αντίστοιχα, οι φοιτητές της ΣΕΤΠ χάνουν το φοιτητικό επίδομα, με την πρόφαση του χαμένου εξαμήνου.

-- Οι έκτακτοι καθηγητές για άλλη μια χρονιά είναι στον αέρα. Δεν γνωρίζουμε πόσοι και πότε θα προσληφθούν, τι θα γίνει με το νέο εξάμηνο, τα εργαστήριά μας.

-- Συνεχίζουμε να στοιβαζόμαστε 30 άτομα σε ένα εργαστήριο, πολλά - με εντολές διοίκησης - να μην τα παρακολουθούμε καν, αφού δεν χωράμε, ενώ δίνουμε ένα σκασμό λεφτά σε αναλώσιμα, φωτοτυπίες για σημειώσεις και εργασίες», σημειώνεται στο κάλεσμα του ΜΑΣ, που διεκδικεί λύσεις στα παραπάνω και αναφέρεται επίσης στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το ΤΣ της ΚΝΕ για τα προβλήματα στο ΠΑΔΑ

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φοιτητές και εργαζόμενοι στο ίδρυμα αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που απευθύνει κάλεσμα σε «κάθε φοιτητή να "πατήσει πόδι" και να διεκδικήσει όλα αυτά που έχει ανάγκη για να καταφέρει να σπουδάσει, να μορφωθεί, να βρει δουλειά στο αντικείμενό του με δικαιώματα».

Επισημαίνονται παράλληλα οι ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης του ιδρύματος, που μαζί ψήφισαν και υλοποίησαν τους όρους πανεπιστημιοποίησης, τους οποίους από τότε οι φοιτητές κατήγγειλαν με μαζικές κινητοποιήσεις. Και η Οργάνωση της ΚΝΕ απαιτεί να λυθούν τώρα τα οξυμένα προβλήματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ