Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Διαχρονικές οι ευθύνες για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία

Στην κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία του δήμου Ν. Ιωνίας αναφέρεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτηρίζοντάς την «τραγελαφική και συνάμα αποκαλυπτική της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά στην Παιδεία κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές», παραθέτοντας ενδεικτικά παραδείγματα:

«Στο 6ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Δέρκων, όπου η αίθουσα των νηπιαγωγών μετατρέπεται σε τάξη για τα νήπια και οι δάσκαλοι πάνε σε κοντέινερ, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη!

Στο 23οΝηπιαγωγείο, στην οδό Αντιγόνης, υπάρχουν μόλις 2 μικρές τουαλέτες για 70 παιδιά, πρόβλημα που δεν έχει λυθεί ακόμη.

Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο στην Αλσούπολη μετατρέπονται τελευταία στιγμή σε τάξεις (για να καλυφθούν όπως όπως οι ανάγκες), χώρος ο οποίος διαμορφωνόταν σε βιβλιοθήκη και η τραπεζαρία του ολοήμερου (η οποία μεταφέρεται στην αίθουσα εκδηλώσεων που με τη σειρά της χρησίμευε και για τη γυμναστική όταν δεν επέτρεπε ο καιρός).

Στο 8ο και 12οΝηπιαγωγείο, που βρίσκονται στο τέρμα της Ν. Ιωνίας, στην οδό Κιλκίς, έγιναν δύο τάξεις στον διάδρομο του σχολείου γιατί αυξήθηκαν τα παιδιά.

Εξίσου σοβαρό είναι και το πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών του 2ου και 13ου Νηπιαγωγείου, όπως και του 14ου Νηπιαγωγείου, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το 10ο Δημοτικό Σχολείο που θα τα φιλοξενήσει, γιατί τόσο η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας όσο και η δήμαρχος κα Θωμαΐδου δεν φρόντισαν από κοινού και έγκαιρα να εξασφαλίσουν μεταφορικό μέσο για τη μεταφορά των νηπίων. Στις διαμαρτυρίες των γονιών, κατά τη συνάντησή τους με την κα δήμαρχο, επιχειρήθηκε εκ μέρους της να μετατεθούν οι ευθύνες της στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, χωρίς να δίνει απάντηση στο τι θα κάνουν οι γονείς τα παιδιά μέχρι να παραδοθούν οι αίθουσες και να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι η Προσχολική Αγωγή είναι επιβεβλημένη αλλά προωθήθηκε χωρίς μέριμνα για ουσιαστική υλοποίησή της και απευθύνεται στους γονείς, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής και την προσπάθεια της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας να στοιβάξει τα νήπια σε κοντέινερ, όπως προτάθηκε στη σύσκεψη της 15/7/19 στο δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ