Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το επόμενο δίμηνο τα εκλογικά νομοσχέδια

Το επόμενο δίμηνο θα έρθουν στη Βουλή, σύμφωνα με όσα είπε χτες (στον «ΣΚΑΪ») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, τα εκλογικά νομοσχέδια. Σχετικά με αυτό για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που αναμένεται πρώτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «αφορά ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς μας καταλόγους και θέλουμε να τους διευκολύνουμε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους. Εχει προτείνει ο πρωθυπουργός και την επιστολική ψήφο και είναι κάτι το οποίο θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Αλλά έχει προτείνει την επιστολική όχι μόνο για τους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και για τους Ελληνες εντός της Επικράτειας. Και επομένως, είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε στον εκλογικό νόμο που θα έρθει αργότερα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει επιστολική ψήφο για τους απόδημους που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και όσους την περίοδο των εκλογών διαμένουν προσωρινά στο εξωτερικό, με την ψήφο να προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς ο ψηφοφόρος να τοποθετεί σταυρό σε όνομα. Προσώρας δεν φαίνεται να υπάρχει απόφαση για αναπροσαρμογή του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας.

Παράλληλα, για τον εκλογικό νόμο, που είπε ότι θα έρθει το Νοέμβρη, δίνοντας το σταθερά καλπονοθευτικό «στίγμα» ώστε να εξασφαλίζεται η κυβερνητική «σταθερότητα», σημείωσε πως «αυτό που πρέπει να έχει η Ελλάδα είναι μια σταθερή κυβέρνηση. Και με ένα ποσοστό γύρω στο 40% θα πρέπει να μπορεί ένα κόμμα να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση». Σχετικά με τις σκέψεις για ακόμα υψηλότερο πλαφόν είπε πως «δεν έχει εξεταστεί, αυτή τη στιγμή, από την κυβέρνηση θέμα να αλλάξει το όριο του 3%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ