Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Η «Λέγκα» θα επιδιώξει και δημοψηφίσματα

ΡΩΜΗ.--

Πεπεισμένος ότι σύντομα η «Λέγκα» θα αναδειχθεί σε κυβερνητική πλειοψηφία δήλωσε ο ηγέτης της, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην πόλη Ποντίντα της Λομβαρδίας και καταγγέλλοντας ως «προδότες» τους πρώην (κυβερνητικούς) εταίρους του από το «Κίνημα 5 Αστέρων».

Ο Σαλβίνι υποστήριξε πάλι πως άφησε... «με χαρά» τα 7 υπουργεία που μέχρι πρότινος είχαν ανατεθεί στη «Λέγκα», «επειδή θα τα πάρουμε πίσω με τόκο σε μερικούς μήνες» και πρόσθεσε ότι «θα προκαλέσουμε αυτούς τους προδότες που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους» και ότι «τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού». Μεταξύ άλλων, η ευρωσκεπτικιστική «Λέγκα» προμηνύει έντονες αντιδράσεις αν η νέα κυβέρνηση (που σχημάτισαν το «Κίνημα» και το Δημοκρατικό Κόμμα, PD) αναπροσαρμόσει ρυθμίσεις που αφορούν το Μεταναστευτικό, τον εκλογικό νόμο κ.λπ. Να σημειωθεί ότι ο Σαλβίνι έχει καλέσει σε διαδήλωση που θα γίνει στη Ρώμη στις 19 Οκτώβρη, σε μια «γιορτή εθνικής υπερηφάνειας», όπως λέει.

Στο μεταξύ, ο νέος υπουργός Οικονομίας της χώρας (προερχόμενος από το PD), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, δήλωσε ότι με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης «η Ιταλία επιστρέφει στην Ευρώπη ως πρωταγωνιστής, αναλαμβάνει το ρόλο που αρμόζει σε ένα ιδρυτικό μέλος της, με ιδέες, επιβάλλει το όραμά της για την ΕΕ ως ένα δρόμο βελτίωσης, αλλαγής, που θα την κάνει πιο ισχυρή για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του (σύγχρονου) κόσμου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ