Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - ΟΜΙΛΟΥ «ΝΗΡΕΑΣ»
Παλεύουν για τη διασφάλιση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση των αναδιαρθρώσεων στον όμιλο «Νηρέας» διεκδικούν πέντε σωματεία εργαζομένων στον υποκλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας και τον όμιλο.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες ν. Χίου, Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες, Εργαζομένων Ομίλου «Νηρεύς ιχθυοκαλλιέργειες» Εύβοιας, Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκαν με τη διοίκηση της επιχείρησης στις 10 Σεπτέμβρη και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σε σχέση με τις αναδιαρθρώσεις στην επιχείρηση και στον κλάδο.

Σε κοινή τους ανακοίνωση υπογραμμίζουν την ανάγκη η εταιρεία άμεσα να επαναφέρει τους μισθούς «στα προ μειώσεων επίπεδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα γίνει από 1/1/2016», αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει. Ξεκαθαρίζουν ότι «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας» αλλά να διατηρηθούν θέσεις δουλειάς και δικαιώματα.

«Ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι από τους πιο δυναμικούς και εξαγωγικούς στη χώρα. Η παραγωγή είναι σε ανοδικά επίπεδα με μεγάλες προοπτικές τα επόμενα χρόνια και κυρίαρχη θέση της χώρας στον κλάδο σε επίπεδο ΕΕ. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ο οποίος με τη δική τους σκληρή δουλειά αναπτύχθηκε στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες του επαγγέλματος, το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να έχουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα», σημειώνουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ