Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Σήμερα τα συλλαλητήρια σε Λιβαδειά - Λαμία

Αγωνιστικό «παρών» δίνουν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Βοιωτίας στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και της Φθιώτιδας την ίδια ακριβώς ώρα στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας. Στο παμβοιωτικό και παμφθιωτικό συλλαλητήριο, που γίνονται στις πρωτεύουσες των δύο νομών, οι αγωνιζόμενοι αγρότες θα διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, να μην περάσει και να ανατραπεί η πολιτική ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Βαμβακοπαραγωγοί, ελαιοκαλλιεργητές, καπνοπαραγωγοί του κωπαϊδικού κάμπου, από τις επαρχίες Λιβαδειάς και Θήβας, μαζί με τους ξωμάχους της Φθιώτιδας, με αφετηρία τα σημερινά προειδοποιητικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των δύο νομών, θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν να ανατραπεί το «κάθε πέρσι και καλύτερα». Γι' αυτό απορρίπτουν τα «ψευδολάθη» του υπουργού και υφυπουργού Γεωργίας, που «γυρολογώντας» τους έχει πιάσει ο «πόνος» για το εισόδημα και την επιβίωση του αγρότη. Θα παλέψουν για 362 δρχ./κιλό τιμή στόχου στο βαμβάκι, για κατάργηση του καταστροφικού κανονισμού για το βαμβάκι κ.ά. Να καταργηθούν τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στα σιτηρά και να αυξηθούν τα δικαιώματα καλλιέργειας. Να λειτουργήσει η παρέμβαση στην ελαιοκαλλιέργεια και να επανέλθει η τιμή παρέμβασης (1.100 δρχ./κιλό), να καταργηθεί το πλαφόν παραγωγής και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Να μη μειωθούν και καταργηθούν οι επιδοτήσεις στον καπνό, να αυξηθούν και να δοθούν περισσότερα δικαιώματα καπνοκαλλιέργειας, όπως τονίζεται και στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Φθιώτιδας προς τους αγρότες του νομού.

Παρόμοιο κάλεσμα απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Βοιωτίας, ενόψει του σημερινού αγωνιστικού συλλαλητηρίου, προειδοποιώντας ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί σε συντονισμό της δράσης με τους αγρότες σε όλη τη χώρα.

Στην Εύβοια

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην Κήρινθο, πραγματοποιείται συγκέντρωση αγροτικών συλλόγων και αγροτών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις και συντονισμός δράσης, καθώς τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών, παραγωγών οπωροκηπευτικών και σιτηρών και των κτηνοτρόφων συνεχώς οξύνονται και παραμένουν ανεπίλυτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ