Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Να πώς έγινε το «μαγείρεμα»

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του αντινομάρχη Σερρών, που δήλωσε δημοσίως ότι κόπηκαν δηλωμένα στρέμματα!

Οι πρώτες ομολογίες για την «κυβερνητική συνταγή μαγειρέματος», ώστε να εμφανιστεί πλασματικά μειωμένη η παραγωγή βαμβακιού και πλασματικά λιγότερα τα καλλιεργηθέντα στρέμματα, άρχισαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Μια τέτοια ομολογία αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αντινομάρχη Σερρών, Νίκου Σφελινιώτη, οι οποίες έγιναν στις 8 του Νοέμβρη στην εκπομπή του Σάκη Μπαντή «Αγροτικές Παρεμβάσεις» στον τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών «Επιλογές». Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα των όσων είπε ο αντινομάρχης Σερρών στον Σ. Μπαντή και τα οποία είναι αρκούντως αποκαλυπτικά:

Μπαντής: Το ζητούμενο για μας είναι ότι σήμερα που μιλάμε, 8 Νοέμβρη, ο ΟΠΕΚΕΠΕ με το έγγραφό του δεν έχει τις δισκέτες και, φυσικά, άρα τα στοιχεία και τα στρέμματα που έχουν δηλωθεί σ' ό,τι αφορά το βαμβάκι, για μας είναι μαγειρεμένα και θα ήθελα να μου πείτε αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

Σφελινιώτης: Μαγειρεμένα δε θα το πω. Θα πω ότι το υπουργείο Γεωργίας, εν γνώσει του, ξέρει το υπουργείο Γεωργίας, με προφορική του εντολή και βεβαίως εάν χρειαστεί στην επίσκεψη του κ. Δρυ το Σάββατο - και αυτό μπορεί να ειπωθεί και δημόσια - το υπουργείο Γεωργίας είχε πει τότε με τον κ. Ανωμερίτη, ο κ. Αργύρης, ο κ. Κορασίδης και ο κ. Καββαδίας ξέρουν, ότι ενώ δώσανε 372.000 στρέμματα στο νομό - είχαν πει 375 - και, τέλος πάντων, με δική τους εντολή κάποια στρέμματα, ένα, πέντε, δέκα από κάθε παραγωγό ανάλογα, κόπηκαν για να εμφανιστεί στην ΕΕ το ποσό των 370.000 στο Νομό Σερρών. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Δόθηκε δηλαδή αυτή η εντολή στις Ενώσεις, να κοπούν κάποια στρέμματα από κάποιους παραγωγούς, για να εμφανιστεί το 3.800.000 στρέμματα πανελλαδικά. Αυτό δηλαδή συνέβη όχι μόνο στο Νομό Σερρών, συνέβη σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι γεγονός. Κάτι που καταγγέλθηκε από πολλούς και από το...

Μπαντής: Απλούστατα εκείνο που θέλω να μείνω είναι ότι σήμερα ακούμε και από σας αυτό που λέμε απ' την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η εκπομπή, ότι πραγματικά αυτά τα στοιχεία έχουν μαγειρευτεί, ούτως ώστε για το Νομό Σερρών να κόψουν μόνο 5.000 στρέμματα, για την Πέλλα 10.000, για τη Λάρισα...

Σφελινιώτης: Ανάλογα...

Μπαντής: ...Ανάλογα, ούτως ώστε να εμφανιστεί ένα μέγεθος που να βολεύει στους υπολογισμούς.

Σφελινιώτης: Κοιτάξτε! Το υπουργείο Γεωργίας με τη δική του εκτίμηση, που είναι λανθασμένη βεβαίως και με τους τεχνοκράτες, που με τις εισηγήσεις τους παρέσυραν και τους υπουργούς και υφυπουργούς, ίσως ήθελε να ξεγελάσει την ΕΕ - κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, ας το πούμε - γι' αυτό κάνουν όλα αυτά τα μαγειρέματα, όλα αυτά εδώ που κάνουν μέχρι τώρα. Βεβαίως, αυτά αποκαλύφθηκαν και το γεγονός για την Ελλάδα δεν ξέρω τι θα συμβεί, ας πούμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ