Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ανανεωμένο το Φοιτητικό Στέκι

Ανανεωμένο και σε ό,τι αφορά το χώρο όπου φιλοξενείται και στο περιεχόμενό του, το Στέκι των φοιτητών φιλοξενεί και φέτος ένα πρόγραμμα που έχει στο επίκεντρο τη δράση της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, τις θέσεις για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και για δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των νέων που σπουδάζουν.

Η έναρξη έγινε χτες το απόγευμα με την παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών«Η Γυναίκα στην κοινωνία: Από το χθες στο σήμερα» και «Νευροβιολογία και σύγχρονες προκλήσεις». Πρόκειται για μια δραστηριότητα που εγκαινιάζεται φέτος και δίνει το βήμα σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς να παρουσιάσουν τις ερευνητικές εργασίες τους, με στόχο περισσότεροι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τα νέα δεδομένα της επιστήμης και της τεχνολογίας, να κάνουν δική τους υπόθεση τη γνώση, όπως σημείωσε ο Π. Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στο Φεστιβάλ και ειδικότερα στο Φοιτητικό Στέκι. Η παρουσίαση των εργασιών - δύο ανά ημέρα - θα γίνεται ταυτόχρονα με συζήτηση και προβολές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συγκέντρωσε ήδη από την πρώτη μέρα μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο Στέκι ξεχωρίζει ο χώρος που είναι αφιερωμένος στους πρωτοετείς φοιτητές. Εκεί μπορούν να προμηθευτούν την ανακοίνωση - καλωσόρισμα της ΚΝΕ στους πρωτοετείς φοιτητές και την μπροσούρα «Μάθε τα δικαιώματά σου - πάλεψε για αυτά».


Στο χώρο ξεχωρίζουν επίσης οι διαδραστικές οθόνες μέσα από τις οποίες οι φοιτητές μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση για τη σχολή που έχουν επιλέξει. Αρκεί να επιλέξουν το Τμήμα που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο επιστημονικό αντικείμενο, στην ιστορία του, στην προοπτική των αποφοίτων, να γνωρίσουν την κατάσταση του φοιτητικού συλλόγου, τις συλλογικές διαδικασίες τους, τη δράση της ΚΝΕ και τις διεκδικήσεις στο κάθε Τμήμα, μέσα από στοιχεία και φωτογραφικό υλικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ