Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Το θερμό χειροκρότημα απέσπασαν «τα τουφέκια της κυρα - Καράρ»

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών, που γέμισαν το θεατράκι στο Στέκι του Πολιτισμού, απέσπασε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Τα τουφέκια της κυρα - Καράρ».

Το έργο, που επέλεξε φέτος η θεατρική ομάδα και έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία μέσα από τη συλλογική δουλειά, γράφτηκε από τον Μπρεχτ τον Οκτώβρη του 1937, έχει θέμα τον ισπανικό εμφύλιο και τον φασισμό, «ανέβηκε» για πρώτη φορά στο Παρίσι ενώ μαίνονταν ακόμα οι τελευταίες μάχες στη Μαδρίτη. Μέσα από το πρόσωπο της Τερέζας Καράρ, μητέρας δύο γιων, του Χουάν και του Χοσέ, ζωντανεύει η εσωτερική πάλη του ανθρώπου, που με αφετηρία το συμβιβασμό με τους «αφέντες» και τις απόψεις τους αλλάζει και παίρνει θέση σύγκρουσης μαζί τους.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Αλέξης Γκούμας, ενώ βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Γεωργία Καούκη. Μαζί με τη θεατρική ομάδα στη σκηνή βρέθηκαν και οι Δημήτρης Ανδρονιάδης και Παύλος Χαρμπαλής, που πλαισίωσαν με ζωντανή μουσική την παράσταση. Τα κοστούμια επιμελήθηκε η Κλαίρη Γερανίου, τα σκηνικά η Κωνσταντίνα Γαλιατσάτου και το μακιγιάζ η Παναγιώτα Κατσαούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ