Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Διαδηλώσεις κατά του Προέδρου Σίσι

ΚΑΪΡΟ.--

Περιορισμένης έκτασης συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας, του Σουέζ και άλλων μεγάλων αιγυπτιακών πόλεων, στη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια «στη διαφθορά της πολιτικής ελίτ» και στην κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Al Ahram» του Καΐρου αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις ξέσπασαν μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με τη μαρτυρία του μεγαλοεργολάβου Μοχάμαντ Αλι, που ζει σήμερα στην Ισπανία, ότι έγινε μάρτυρας διασπάθισης δημόσιου χρήματος κατά την ανάληψη διαφόρων κατασκευαστικών έργων από τον αιγυπτιακό στρατό και άλλους κρατικούς θεσμούς.

Ο Σίσι απέρριψε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» πολιτικών του αντιπάλων. Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνησή του έχει διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της αιγυπτιακής οικονομίας και την ανάπτυξη υποδομών.

Συγκέντρωση «κατά της διαφθοράς» στην Αίγυπτο και σε βάρος του Σίσι έγινε το Σάββατο και στη Νέα Υόρκη, κοντά στην έδρα του ΟΗΕ, από μερικές δεκάδες Αιγύπτιους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ