Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 2
«Στον αέρα» παραμένει η πρεμιέρα

«Στον αέρα» συνεχίζει να βρίσκεται η πρεμιέρα της νεοσύστατης κατηγορίας Super League 2, μόλις τρεις μέρες πριν από την προγραμματισμένη για το Σάββατο 28/9 διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής. Αιτία, το πρόβλημα που έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων και συγκεκριμένα την πρόταση της ΕΡΤ προς τις ομάδες για μείωση του αρχικού ποσού που είχε συμφωνηθεί στις αρχές του καλοκαιριού (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

Η νέα πρόταση του κρατικού καναλιού, με μείωση που άγγιζε το 60% σε σχέση με την αρχική συμφωνία, βρίσκει κάθετα αντίθετες τις ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίες μάλιστα όλο αυτό το διάστημα απειλούν ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν βρεθεί λύση, κάτι που πλέον φαντάζει πολύ πιθανό.

Η τύχη της πρεμιέρας ενδέχεται να κριθεί σήμερα, στο έκτακτο ΔΣ που έχει προγραμματίσει η Λίγκα της δεύτερης κατηγορίας, με κεντρικό θέμα τα τηλεοπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΠΑΕ είναι πρόθυμες να δεχτούν κάποια μείωση, που όμως δεν θα ξεπερνά το 30%. Η δε ΕΡΤ έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 26/9 προκειμένου η Λίγκα της δεύτερης κατηγορίας να απαντήσει στην πρότασή της.

Η αρχική πρόταση της ΕΡΤ περιλάμβανε συμβόλαιο κεντρικής διαχείρισης για 3 χρόνια έναντι 12 εκατ. ευρώ, από τα οποία την πρώτη σεζόν οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League (ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης) θα έπαιρναν τα περσινά τους συμβόλαια και οι υπόλοιπες 9 θα μοιράζονταν το ποσό που θα απέμενε, το οποίο δεν θα ήταν λιγότερο από 800.000 ευρώ για καθεμιά. Η νέα πρόταση της ΕΡΤ είναι για συμβόλαιο 600.000 ευρώ στους τρεις που έπεσαν από τη Super League και 340.000 ευρώ στους υπόλοιπους 9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ