Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Απρόκλητη παρουσία αστυνομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 μ. στην Πρυτανεία

Eurokinissi

Απρόκλητη είσοδο ομάδας «ΔΙΑΣ» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγγέλλουν φοιτητές και εργαζόμενοι στο Ιδρυμα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη οι αστυνομικές δυνάμεις με την έγκριση της Πρυτανείας μπήκαν στο ΓΠΑ, με αφορμή τη συνοδεία χρηματαποστολής, χωρίς να έχει συντελεστεί «αξιόποινη πράξη», και για αρκετή ώρα «έκοβαν βόλτες» στο χώρο του Ιδρύματος, ενώ εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν στο χώρο του. Φοιτητές και εργαζόμενοι στο ΓΠΑ προχωρούν σήμερα στις 12 μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία για το θέμα.

«Η ωμή παρέμβαση της αστυνομίας μέσα στη σχολή στηρίζεται στους νόμους που ψήφισε και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΓΠΑ, σημειώνοντας επίσης: «Η κατάργηση του ασύλου, το ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζομένων, τα εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων και στη διεξαγωγή της απεργίας συνυπολογίζονται στα "4 από τα 10" που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιήσει από τις επιταγές του κεφαλαίου (όπως οι ίδιοι ομολογούν!). Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, έξω από χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να μπορέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δράσουν ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταγγέλλουν ακόμα «την απαράδεκτη στάση της Πρυτανείας του ΓΠΑ, που προκλητικά έδωσε "πράσινο φως" να μπει η αστυνομία μέσα στη σχολή και που υλοποιεί κατά γράμμα τον νόμο για το άσυλο, έναν νόμο που η πλειοψηφία των φοιτητών και των εργαζομένων καταδίκασε όλο το προηγούμενο διάστημα». Δηλώνουν ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου στην πράξη, κόντρα σε δυνάμεις που είτε ανοιχτά θέλουν την κατάργηση του ασύλου είτε η πρακτική τους αξιοποιείται στην ενίσχυση της καταστολής».

Την παρουσία αστυνομίας καταγγέλλει με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, καλώντας στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας και απαιτώντας «να δεσμευτεί η διοίκηση του Ιδρύματος ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια περιστατικά, ότι δεν θα δώσει το "πράσινο φως" στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της χώρας να πραγματοποιήσουν μαζικές, μαχητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις Τμημάτων και Ιδρυμάτων, απαιτώντας την καταγγελία της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του ΓΠΑ και να δεσμευτούν οι διοικήσεις ότι δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου μέσα στα πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ