Τρίτη 1 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η συνεχιζόμενη λιτότητα, που προβάλλει σαν μόνιμη «σταθερά», με ή χωρίς Brexit, έβγαλε το Σαββατοκύριακο στους δρόμους του Μάντσεστερ, όπου διεξάγεται το συνέδριο των κυβερνώντων Συντηρητικών, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Στην πορεία, που οργάνωσαν συνδικαλιστικές και αντιπολιτευόμενες οργανώσεις, κατήγγειλαν τις πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα τις δραματικές περικοπές στο σύστημα Υγείας. Μία δεύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και κατά του επικείμενου Brexit με αφορμή τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της κυβέρνησης στη διαμάχη με το κοινοβούλιο.

Παράλληλα, στελέχη των Εργατικών που εμφανίζονται ως «υπερασπιστές» του διατεταγμένου Brexit επέμειναν ότι το κύριο ζήτημα είναι να αποτραπεί ο «κίνδυνος αποχώρησης» από την ΕΕ χωρίς συμφωνία πριν εξετάσει οποιοδήποτε σχέδιο ανατροπής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων αλλά και κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση προ 20ετίας κατά δύο γυναικών όταν ήταν δημοσιογράφος, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit μετά τις 31 Οκτώβρη, θεωρώντας «καθήκον» να ηγηθεί του κόμματος και της χώρας «σε μία δύσκολη περίοδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ