Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια σε πλειστηριασμό

Σε νέα κινητοποίηση ενάντια στην αρπαγή λαϊκής περιουσίας, μαζί και πρώτης κατοικίας, από πλειστηριασμό που προωθείται για λογαριασμό της Eurobank, καλεί σήμερα Τετάρτη το ΠΑΜΕ, με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα, στην οδό Οθωνος 8.

Οπως τονίζει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ, ο οφειλέτης είναι αγρότης, ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένα προσπάθεια να ρυθμίσει το χρέος του. Η τράπεζα ωστόσο αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση για ακίνητο που βρίσκεται στο Ελληνικό, βάζοντας στον πλειστηριασμό και την πρώτη κατοικία των γονιών του.

Σημειώνεται ότι το δάνειο αφορούσε την ανέγερση του ακινήτου, στο οποίο όμως ως εγγυητές είχαν μπει και οι γονείς του αγρότη, με την τράπεζα να εντάσσει στον πλειστηριασμό και το σπίτι που διαμένουν οι ίδιοι, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το επίμαχο ακίνητο. Το δάνειο προς την τράπεζα εξυπηρετούνταν κανονικά τα πρώτα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που εξαιτίας της κρίσης, ο αγρότης μαζί με την σύζυγό του - που τότε εργάζονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες (ασφαλιστές) - έμειναν άνεργοι.

Πριν από λίγους μήνες, στην προσπάθεια του αγρότη να έρθει σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Τράπεζα, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση, απαίτησε την άμεση καταβολή 40.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να εγγυάται κάποια συμφωνία. Ετσι ο οφειλέτης είδε ξαφνικά το ακίνητό του στους πλειστηριασμούς, ενώ ακόμα εκκρεμεί και η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Τράπεζα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους γείτονες και φίλους της οικογένειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, συμμετέχοντας στη σημερινή κινητοποίηση, «για να απαιτήσουμε την αναστολή του πλειστηριασμού και τη συμφωνία με τον οφειλέτη με βάση την οικονομική του δυνατότητα. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ