Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επέκριναν έντονα την αμερικανική εταιρεία «Apple», επειδή σχεδίασε ειδική «εφαρμογή» που προσφέρει τη δυνατότητα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ να εντοπίζουν πού βρίσκονται αστυνομικοί. Το Πεκίνο κατηγορεί ανοιχτά την Ουάσιγκτον και άλλες δυνάμεις για «ανοιχτή παρέμβαση» υπέρ των διαδηλώσεων, που ουσιαστικά συνδέονται με μια ευρύτερη αντιπαράθεση για το ρόλο και το καθεστώς «ειδικής αυτονομίας» του Χονγκ Κονγκ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η Κίνα απαίτησε χτες από τις ΗΠΑ την άρση των κυρώσεων σε βάρος κινεζικών μονοπωλίων τεχνολογίας ενόψει του νέου γύρου διμερούς εμπορικής διαπραγμάτευσης.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Η ηλεκτροδότηση από την εταιρεία «Pacific Gas & Electric» σταμάτησε για προληπτικούς λόγους, επειδή τα κακοσυντηρημένα δίκτυα διανομής ρεύματος, λόγω θυελλωδών ανέμων, θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφικές πυρκαγιές, παρόμοιες με αυτές που πριν από δύο χρόνια επέφεραν το θάνατο 44 ανθρώπων και κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια. Ετσι οι κάτοικοι τρέχουν να προμηθευτούν γεννήτριες και μέσα φωτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ