Σάββατο 12 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οικονομική ενίσχυση για τα Μνημεία σε Γυάρο και Μακρόνησο

Τόσο το Μνημείο στη Γυάρο που ολοκληρώνεται και αποκαλύπτεται το Σάββατο, όσο και αυτό που θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί στη Μακρόνησο, στηρίζονται στην οικονομική ενίσχυση από εργαζόμενους, από ανθρώπους καλής θέλησης.

Ηδη η ανταπόκριση στο κάλεσμα για οικονομική στήριξη που έχει απευθύνει η ΚΕ του ΚΚΕ είναι μεγάλη, όμως αυτή η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί για να καλυφθεί το κόστος, να ξεπεραστούν κάθε είδους δυσκολίες.

Οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν στις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις και στον «Ριζοσπάστη».

Προσφορές

-- Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αθήνας συγκέντρωσαν και παραδίδουν στην ΚΕ το ποσό των 1.100 ευρώ για την ανέγερση των Μνημείων στη Γυάρο και τη Μακρόνησο. Οπως αναφέρουν, «η συμβολή μας, σε αυτήν την προσπάθεια του Κόμματος, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που εξορίστηκαν σε αυτά τα ξερονήσια, σε όλους αυτούς που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα "Νταχάου" της Ελλάδας. Εμείς τα νέα μέλη του Κόμματος και τα μέλη της ΚΝΕ εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, αντλούμε θάρρος και δύναμη από το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων. Ξέρουμε ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Συνεχίζουμε κάτω από τις ίδιες σημαίες, παλεύοντας για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά. Σήμερα, όπως και τότε, είναι μονόδρομος η σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την αστική τάξη και το κεφάλαιο. Σήμερα, η πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό είναι μονόδρομος για κάθε νέο που βλέπει τα όνειρα και τις ελπίδες του να μη χωράνε σε αυτό το σάπιο σύστημα».

-- Προς τιμήν των αλύγιστων της ταξικής πάλης, των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που μαρτύρησαν στα κάτεργα του μοναρχοφασισμού, ο Μανώλης Δανδουλάκης προσφέρει, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, 500 ευρώ για την κατασκευή των Μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο.

(Αλλες προσφορές για τα Μνημεία δημοσιεύονται στη σελίδα 33)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εκεί που σωπαίναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι...» (2020-08-27 00:00:00.0)
Την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στη Μακρόνησο (2020-08-13 00:00:00.0)
Το Σάββατο η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της «Ρωγμής» (2019-10-09 00:00:00.0)
Για την κατασκευή και τοποθέτηση μνημείων στη Μακρόνησο και τη Γυάρο (2019-09-17 00:00:00.0)
Ενέκρινε την τοποθέτηση μνημείων του ΚΚΕ σε Γυάρο και Μακρόνησο (2019-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ