Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Ενέκρινε την τοποθέτηση μνημείων του ΚΚΕ σε Γυάρο και Μακρόνησο

Το έργο του Αντώνη Μυρωδιά για τη Γυάρο
Το έργο του Αντώνη Μυρωδιά για τη Γυάρο
Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων κατέληξε χτες σε θετική απόφαση για την τοποθέτηση των μνημείων σε Γυάρο και Μακρόνησο, που έχουν επιλεγεί μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό, που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου σχετικά με την απόφαση του ΚΣΝΜ για τα μνημεία στη Γυάρο και τη Μακρόνησο:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) έφερε ως θέμα στη σημερινή του (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση την έγκριση της πρότασης του ΚΚΕ για την τοποθέτηση μνημείων του Κόμματος στους ιστορικούς τόπους της Γυάρου και της Μακρονήσου, που έχουν επιλεγεί μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό, που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΣΝΜ κατέληξε σε θετική απόφαση και για τα δύο μνημεία. Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν από τα μέλη του θετικές γνώμες για το ύφος και τον χαρακτήρα των μνημείων. Υπενθυμίζουμε ότι το μνημείο για τη Μακρόνησο έχουν φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης και για τη Γυάρο ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς. Το ΚΚΕ είναι σε φάση δρομολόγησης των εργασιών για την τοποθέτηση των μνημείων».


Το έργο του Μάρκου Γεωργιλάκη για τη Μακρόνησο
Το έργο του Μάρκου Γεωργιλάκη για τη Μακρόνησο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ