Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ζητά να συζητηθούν η νέα χωματερή και η αντισεισμική θωράκιση

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τα σοβαρά θέματα της κατασκευής νέας χωματερής στη Φυλή και των ζημιών που υπέστησαν σχολεία από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιούλη ζητά να μπουν στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο γραπτό αίτημά της, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Η απερχόμενη Διοίκηση Δούρου, όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή όπως διατυμπάνιζε, αλλά λίγες μέρες πριν από τη λήξη της θητείας της ανέλαβε να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" για λογαριασμό της νέας Περιφερειακής Αρχής του κ. Πατούλη, να στρώσει το έδαφος, για να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής.

Επιπλέον, μετά τον πρόσφατο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιούλη στην Αττική, με επίκεντρο τη Μαγούλα, ήρθε ξανά στην επιφάνεια με οξυμένο τρόπο το πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης. Σχολεία χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλα, άλλα υπέστησαν υλικές ζημιές και χρήζουν επισκευών.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα ζητήματα αυτά, ενώ παραμένει μεγάλος ο αριθμός των σχολικών κτιρίων που δεν έχουν ελεγχθεί στοιχειωδώς για τυχόν φθορές».

Τονίζει ότι επανειλημμένως η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ζητήσει η Περιφέρεια Αττικής να εξασφαλίσει χρηματοδότηση (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ κ.λπ.), ώστε να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα διασφαλίζει τον έλεγχο και τη θωράκιση όλων των κτιρίων όπου συναθροίζονται καθημερινά χιλιάδες κόσμου, όπως σχολεία, νοσοκομεία, χώροι εργασίας, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Και καταλήγει, αναφέροντας:

«Ζητάμε να ενταχθούν αυτά τα σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε:

1) Να καταγγελθεί η με αριθμ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που καταδικάζει το λαό της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου να συνεχίσει να ζει μέσα στα σκουπίδια και,

2) να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ