Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αγώνας για μια άλλη πολιτική

Κάλεσμα της ΕΣΚ ΑμΕΑ για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή, που διοργανώνει η Παναναπηρική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, για τον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Μήνυμα αγωνιστικής συσπείρωσης και δράσης, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), πευθύνει η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΑμΕΑ (ΕΣΚ - ΑμΕΑ), σε όλους τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες αναπήρων παιδιών, τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, την πρόνοια, «που καθημερινά βιώνουν την τραγική κατάσταση του χώρου και τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική».

Η ΕΣΚ - ΑμΕΑ καλεί τους αναπήρους και γονείς και κηδεμόνες τους με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να στείλουν τη μέρα αυτή μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδίκησης για μια άλλη πολιτική που θα εγγυάται τα δικαιώματα των αναπήρων στη μόρφωση, τη δουλιά, τον πολιτισμό.

«Η πολιτική της κυβέρνησης στο όνομα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων μειώνει και συρρικνώνει τις κοινωνικές δαπάνες, διαλύει το όποιο δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας - ειδικής αγωγής, προωθώντας ταυτόχρονα τις ιδιωτικοποιήσεις σε αυτούς τους τομείς, εμπορευματοποιώντας τις βασικές λαϊκές ανάγκες. Ο πληρωμένος εθελοντισμός και η νέα "άνθηση" της φιλανθρωπίας είναι οι σύγχρονοι Καιάδες που σπρώχνουν τους αναπήρους», υπογραμμίζει η παράταξη.

«Η λύση στα προβλήματά μας, επισημαίνει η ΕΣΚ ΑμΕΑ, είναι οι ίδιοι οι ανάπηροι να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων στα χέρια τους, συγκροτώντας Επιτροπές Αγώνα και συμπαρατασσόμενοι με το γενικότερο αγωνιστικό λαϊκό κίνημα».

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ τονίζει ότι στηρίζει με συνέπεια τη συγκρότηση της Παναναπηρικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και καλεί όλους τους ανάπηρους, αλλά και τους εργαζόμενους στο χώρο των αναπήρων να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή στην πλατεία Κάνιγγος την 3η Δεκέμβρη στις 5.30 μ.μ. και την πορεία που θα γίνει στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ