Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ
«Οχι» στη δίωξη της πενταμελούς επιτροπής

Κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη της Επιτροπής στη Ζώνη για το θάνατο των 5 εργατών στο ΣΕΪΛΟΡ

Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Τεχνικών - Υγειονομικών και Υπαλλήλων Πληροφορικής του υπουργείου, καταδικάζοντας την εισαγγελική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Επιτροπής Ελέγχου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και στην οποία συμμετείχε συνάδελφός τους επιθεωρητής Εργασίας.

Η δίωξη κατά της Επιτροπής για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία σε ό,τι αφορά το θάνατο των πέντε μεταλλεργατών από την έκρηξη που έγινε στο «ΣΕΪΛΟΡ» αποσκοπεί στο να διαχυθούν οι ευθύνες και να βγουν «λάδι» οι πραγματικοί υπεύθυνοι, όπως η πλοιοκτήτρια εταιρία. Τεράστιες είναι βεβαίως και οι ευθύνες της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί στο θέμα των ελέγχων των συνθηκών εργασίας.

Ο Σύλλογος απαίτησε την άμεση απόσυρση της δίωξης και να μην υπονομεύεται η αρχή της αποκλειστικής ευθύνης του εργοδότη για τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας. Ακόμα, την πλήρη ηθική και νομική κάλυψη του διωκόμενου συναδέλφου τους από το υπουργείο Εργασίας και την ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης περί μη ευθύνης των Επιθεωρητών Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα.

Επιπλέον σταμάτησαν από χτες οι έλεγχοι στα Προγράμματα Επιμόρφωσης Εργοδοτών, γιατί, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, αλλοιώνουν το ρόλο των Επιθεωρητών Εργασίας και τους αποσπά από το κύριο αντικείμενό τους που είναι ο έλεγχος των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Ι. Πουντίδης, που μοίρασε ανακοίνωση του συνδικάτου. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η δίωξη σε βάρος της Επιτροπής Ελέγχου «αντανακλά την απόπειρα του μηχανισμού των Εφοπλιστών και της Κυβέρνησης να θέσουν "εκτός" λειτουργίας» τις επιτροπές γιατί απειλούν την «ασύδοτη εγκληματική δράση ορισμένων εργολάβων και εφοπλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ