Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι Αυστραλοί για τα Μάρμαρα

Ελληνες εμπειρογνώμονες στο Βρετανικό Μουσείο
Ελληνες εμπειρογνώμονες στο Βρετανικό Μουσείο
Ο πρώην πρωθυπουργός της πολιτείας της Αυστραλίας Βικτόρια, Τζεφ Κένεντ, και μέλος της Επιτροπής Επιφανών Αυστραλών για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, βρίσκεται στην Αθήνα και χτες έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η προβολή στο αυστραλιανό Κανάλι 9 ντοκιμαντέρ σχετικού με τα Μάρμαρα. Ο Τζεφ Κένεντ τόνισε χτες ότι «η υπόθεση της επιστροφής πρωτίστως είναι ηθικό θέμα». Οσο για τη βρετανική κυβέρνηση είπε: «Οι αρχηγοί του Εργατικού Κόμματος ως αντιπολίτευση τάσσονταν υπέρ της επιστροφής. Τώρα ηχεί περίεργα που ο Τόνι Μπλερ δηλώνει ότι τα Μάρμαρα δε γυρίζουν πίσω».

Από ελληνικής πλευράς, μέχρι το τέλος Φλεβάρη θα είναι έτοιμος ο φάκελος που θα υποβληθεί στη βρετανική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αρμόδια σε θέματα κατοχής αρχαιοτήτων. Εξάλλου, μέχρι τέλος Απρίλη θα εκδοθεί τόμος με το πλήρες επιστημονικό πόρισμα των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τη συντήρηση των Μαρμάρων. Πλην, ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού, Κρις Σμιθ, «δεν μπόρεσε να έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο», δήλωσε η Ελ. Παπαζώη. Φαίνεται πως ούτε τον Φλεβάρη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ