Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αύριο τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο στην Αθήνα - Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Από τη συνέλευση στο εργοτάξιο του «εκπτωτικού χωριού» στα Σπάτα
Από τη συνέλευση στο εργοτάξιο του «εκπτωτικού χωριού» στα Σπάτα
Με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν σε πόλεις όλης της χώρας αύριο, Πέμπτη, μέρα που αναμένεται να τεθεί για ψήφιση στη Βουλή το αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες ενάντια στο νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στη συνδικαλιστική δράση.

«Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των νέων συλλαλητηρίων.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο συλλαλητήριο καλεί η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών.

Συγκεντρώσεις έχουν επίσης οριστεί για αύριο, Πέμπτη, σε Αγρίνιο (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Αλεξανδρούπολη (7 μ.μ., δημαρχείο), Αμφισσα (7 μ.μ., πλατεία Λαού), Βόλο (7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου), Γιάννενα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ζάκυνθο (6.30 μ.μ., παλιά Νομαρχία), Ηγουμενίτσα (6.30 μ.μ., ΟΤΕ), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Λιονταριών), Θήβα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Καβάλα (6.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη), Καλαμάτα (7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη), Κέρκυρα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Κεφαλονιά (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Κω (6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Λαμία (6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου), Λιβαδειά (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Μυτιλήνη (6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Ξάνθη (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Πάτρα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ρόδο (6.30 μ.μ., πλατεία Κύπρου), Τρίκαλα (7 μ.μ., πλατεία Ρ. Φεραίου), Χαλκίδα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Χανιά (7 μ.μ., Αγορά).

Σήμερα, Τετάρτη, κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Λάρισα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία) και Καρδίτσα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις

Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του «εκπτωτικού χωριού» στα Σπάτα. Στη συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι, έγινε συζήτηση για το αντεργατικό περιεχόμενο του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου, αλλά και για τις εξελίξεις γύρω από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κάλεσε τους εργαζόμενους στο αυριανό συλλαλητήριο και στη Γενική του Συνέλευση, την Κυριακή 3/11 στις 10 π.μ., στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Οι εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς συνεχίζονται: Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο του πρώην εργοστασίου «Παπαστράτος» στον Πειραιά. Αύριο Πέμπτη, στο εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine's» στη Λυκόβρυση, με στάση εργασίας (12 μ. - 1 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση.

Με τα επιχειρήματα των εφοπλιστών η ηγεσία της ΠΝΟ...

Την κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Πέμπτη πρότειναν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ. Την πρόταση απέρριψαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, με τον γγ της Ομοσπονδίας να ισχυρίζεται πως το πολυνομοσχέδιο... «δεν πιάνει τους ναυτεργάτες».

Η ίδια επιχειρηματολογία, πως οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου τάχα δεν αφορούν τους ναυτεργάτες, χρησιμοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες από τους εφοπλιστές, οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια για να βγάλουν παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση στα πλοία!

Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και να πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις, με τις οποίες σωματεία σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της δράσης τους, συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα:

-- Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. Καλεί επίσης τους εργαζόμενους στη σύσκεψη που οργανώνει για τη συγκρότηση Επιτροπής Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την Κυριακή 10/11 στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο (3ος όροφος, γραφείο 317).

-- Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ